Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2016 00:35

Ф'юрі може повернутися сильнішим

Торік у листопаді британець Тайсон Ф'юрі відібрав три чемпіонські титули у Володимира Кличка. Двічі відмовлявся від матчу-реваншу з українцем, прописаного в контракті на перший бій. Нещодавно залишив свої чемпіонські пояси. Зараз лікується від депресії. Чи зможе 28-річний боксер повернутися в бокс і скільки часу для цього знадобиться?

— Аби точно все оцінити, треба бути поруч із боксером і знати, що з ним діється насправді, — каже спортивний психолог, головний тренер збірної міста Києва з боксу серед дітей Ігор Каленченко, 31 рік. — Треба чітко розуміти, якого ступеня в нього депресія.

Важко говорити про терміни повернення. Це все індивідуально. Якщо людина є сильною особистістю, але нині в неї стався такий надлом, достатньо, щоб тренер чи інша важлива для неї людина прийшла і сказала: "Друже, зберися. Ти ж виграв у Кличка, став найкращим боксером світу. Ти зможеш".

Я не виключаю також, що це може бути якась піар-кампанія. Тільки безпосередньо поспілкувавшись, можна дійти якихось висновків — у Ф'юрі справді депресія чи, може, він просто не хоче давати матч-реванш Кличку, бо боїться програти. До речі, українець стільки років був чемпіоном, а тут програв у суперечливому й не­зрозумілому бою. Міг теж сказати — у мене депресія, мені погано. Але ж він обрав інший шлях. Пішов у зал, аби довести, що саме він є справжнім чемпіоном.

Якщо Ф'юрі подолає депресію, то зможе вийти на свій попередній рівень?

— Безумовно. Може, навіть на ще вищий. Згадаємо їх торішній бій. У Ф'юрі була мотивація виграти в Кличка, стати чемпіоном. Трапляється, людина ставить собі ціль, довго йде до неї, досягає її, а далі — порожнеча. Вона не знає, що з цим робити. Можливо, у британця саме така ситуація.

Що найважливіше зараз для Ф'юрі?

— Мотивація. Якщо в нього серйозна депресія, його потрібно якось мотивувати. Одного разу він має прокинутись і сказати: "Все, я не п'ю, не курю, не нюхаю кокаїн і прямо зараз іду в зал".

Зараз ви читаєте новину «Ф'юрі може повернутися сильнішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути