вівторок, 24 травня 2016 06:25

Фоменко мав узяти до збірної Чигринського й Тотовицького

 

— Селезньов? Поки що немає, — каже головний тренер збірної України Михайло Фоменко, 67 років, на прес-конференції у четвер, 19 травня. Він оголосив розширений список кандидатів на участь у фінальній частині Євро-2016. Там 26 прізвищ. Ще двоє футболістів із російських клубів — захисник Богдан Бутко, "Амкар", Перм, і півзахисник Олександр Зінченко, "Уфа" — до переліку не потрапили, але їхню участь у турнірі розглядають.

Заявку збірної України організатори турніру мають надати не пізніше 31 травня. У ній буде 23 футболісти — троє воротарів і 20 польових гравців.

— Несподіванок у списку Фоменка я не побачив, — каже тренер Олег Федорчук, 55 років. — Збережений кістяк ­команди, який грав у відбірковому турнірі. Єдине, що турбує — мала кількість нападників. Зозуля грав не надто стабільно, не завжди виходив в основному складі "Дніпра". Кравець у матчах за німецький "Штутгарт" забив лише один м'яч. Будківський навряд чи буде основним нападником.

Водночас не бачу проблеми через відсутність Селезньова. Він грав за збірну лише тоді, коли був у найкращій формі. Зараз він слабкий психологічно. До того ж наша збірна на Євро діятиме на контратаках. Селезньов не годиться для такої манери гри через низьку швидкість.

Олег Вікторович шкодує, що до збірної не викликали центрального захисника "Дніпра" Дмитра Чигринського.

— Він гарно провів весняну частину чемпіонату. Це класний гравець, здатний видати точний пас на довгу відстань. Однак тренери розраховують на зіграних захисників, а Чигринський уже три роки не був у збірній.

Експерт каже, що тренерам варто було ризикнути й викликати на збір півзахисника "Зорі" Андрія Тотовицького.

— Зазвичай зарубіжні фахівці беруть на фарт таких людей. Андрій розігрався в останніх матчах. Забив вирішальний гол "Дніпру" в Кубку України і тричі — "Шахтарю". Помітно, що хлопець у чудовій формі. Забиває з гри, штрафних і кутових. 1986-го так викликали до збірної Івана Яремчука, який заявив про себе лише за кілька місяців. Італієць Енцо Беарзот взяв на Кубок світу-1982 ­Паоло Россі, який два роки взагалі ніде не грав. Саме Россі забив шість голів і зробив Італію чемпіоном світу. Я вважаю, що інколи треба відходити від консерватизму й ризикувати.

У неділю футболісти ­збірної України вилетіли до Італії на підготовчий збір перед Євро. 29 трав­ня у Турині вони зіграють товариський матч із Румунією, а 3 червня на полі стадіону в Бергамо — проти Албанії. Обидва суперники — також учасники Євро-2016. Третій контрольний матч українці планували зіграти 6 червня, але він, найпевніше, не відбудеться. Стартова гра ­команди Фоменка на Євро-2016 — 12 червня проти Німеччини.

Розширена заявка збірної України на участь у Євро-2016

воротарі: Андрій П'ятов, 31 рік, "Шахтар", Денис Бойко, 28 років, "Бешикташ", Стамбул, Туреччина, Микита Шевченко, 23 роки "Зоря";

захисники: Ярослав Ракицький, 26 років, Олександр Кучер, 33 роки, В'ячеслав Шевчук, 37 років, усі — "Шахтар", Микита Каменюка, 30 років, "Зоря", Євген Хачеріді, 28 років, "Динамо", Артем Федецький, 31 рік, "Дніпро";

півзахисники: Віктор Коваленко, 20 років, Тарас Степаненко, 26 років, Максим Малишев, 23 роки, всі — "Шахтар", Іван Петряк, 22 роки, Олександр Караваєв, 23 роки, обидва — "Зоря", Олег Гусєв, 33 роки, Сергій Рибалка, 26 років, Денис Гармаш, 26 років, Сергій Сидорчук, 25 років, Андрій Ярмоленко, 26 років, усі — "Динамо", Євген Шахов, 25 років, Руслан Ротань, 34 роки, обидва — "Дніпро", Анатолій Тимощук, 37 років, "Кайрат", Алмати, Казахстан, Євген Коноплянка, 26 років, "Севілья ", Іспанія;

нападники: Роман Зозуля, 26 років, "Дніпро", Пилип Будківський, 24 роки, "Зоря", Артем Кравець, 26 років, "Штутгарт", Німеччина.

Резерв

захисники: Іван Ордець, 23 роки, "Шахтар", Артем Путівцев, 27 років, "Термаліка", Нецеча, Польща;

півзахисники: Віталій Буяльський, 23 роки, "Динамо", Артем Гордієнко, 25 років, "Зоря".

Розглядають

захисник: Богдан Бутко, 25 років, "Амкар", Перм, Росія;

півзахисник: Олександр Зінченко, 19 років, "Уфа", Росія.

Зараз ви читаєте новину «Фоменко мав узяти до збірної Чигринського й Тотовицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути