Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2016 05:45

"Динамо" зіграло внічию у Стамбулі
2

Захисник ”Бешикташа” Марсело, ліворуч, проти нападаючого ”Динамо” Мораеша
Фото: ФОТО З САЙТА www.football.com

Київське "Динамо" здобуло перше очко у груповому турнірі Ліги чемпіонів з футболу. 28 вересня підопічні Сергія Реброва зіграли внічию у виїзному матчі з турецьким "Бешикташем". За гостей дебютував голкіпер 24-річний Артур Рудько, який замінив Олександра Шовковського. А гол динамівців — на рахунку 18-річного Віктора Циганкова.

— Матч мене не вразив, — каже 57-річний Ігор Яворський, колишній нападаючий тернопільської "Ниви". — Обидві команди діяли повільно, не відповідали рівню Ліги чемпіонів. Майже не було гри в один дотик. У середині поля суперники довго вовтузилися з м'ячем, думали. У першому таймі кияни були слабкі. Жодного удару по воротах, жодного гострого флангового прострілу. Це неприпустимо в Лізі чемпіонів. Навіть у програному матчі з "Зорею" кияни мали кращий вигляд. Там були інші швидкості. У другому таймі наша команда заворушилася. Почали з'являтися ­моменти.

Охарактеризуйте гру Артура Рудька?

— Він мені сподобався. Молодий, упевнений, спокійний. Без мандражу. Ребров правильно вчинив, поставивши його. Мабуть, рано чи пізно ми прийдемо до моменту, коли дякуватимемо за все Олександрові Шовковському.

Олександр Гладкий поки що не забив жодного м'яча. Чому йому не вдається гра в "Динамо"?

— Нападаючому потрібен внутрішній спокій і довіра тренера. Я взагалі не розумію тренерів, які здійснюють зміну складу. Пішла масть — не треба її збивати. Гладкому потрібен забитий м'яч. А в Стамбулі за 12 хвилин він нічим не запам'ятався. Так, як і Мораєс. Той стояв спиною до воріт. Не мав моментів і партнерам не створював їх. Нічого корисного не зробив за матч. Кияни могли й виграти, але нічия — справедливий підсумок протистояння.

Репортажі зі Стамбула на gazeta.ua cтали можливими за сприяння ФК "Динамо" (Київ)

Уболівальники турків пішли зі стадіону на 85-й хвилині

— У "Бешикташа" перевага власного поля. Але "Динамо" — сильна команда. Хоча й непередбачувана, — говорить Шенол, екскурсовод української делегації. — Уболіватиму за вас. Адже я — вболівальник "Фенербахче", а для мене це — український клуб, має синьо-жовту форму.

Нас попереджають, щоб були обачні. В Стамбулі люблять обдурити довірливих туристів — затягти до найближчого клубу чи кафе. А потім виставити рахунок, іноді до $1000 — 26 тис. грн.

— "Динамо" виграє, наші уболівальники досить пасивні, не вміють підтримувати команду, — каже місцевий спортивний журналіст Суха Гюр. Консультується щодо орієнтовного складу киян.

Слова турецького колеги далекі від реальності. Вуха закладає через шалений свист фанів — так вони зустрічають киян, які вийшли на розминку.

Місцевий діджей тим часом постійно крутить пісні. Матч розпочинається — майже весь стадіон співає їх без музичного супроводу.

Після голу Циганкова співають скромніше. За 5 хв. до фінального свистка залишають "Водафон Арену".

Футбол. Ліга чемпіонів 2015/16. Груповий турнір

Другий тур

Група "В"

"Бешикташ", Стамбул, Туреччина — "Динамо", Київ, Україна — 1:1 (1:0)

28 вересня. Стамбул. Стадіон "Водафон Арена". 41 тис. глядачів, розрахований на 41 903. +17°С

Суддя: Фелікс Цваєр, Німеччина

"Бешикташ": Фабрі — Бек, Марсело, Тошич, Еркін — Хатчінсон, Толгай Арслан — к (Інлер, 77), Куарежма, Адріано (Тосун, 68) — Таліска — Абубакар (Фрай, 85). ­Тренер: Шенол Гюнеш

"Динамо": Рудько — Морозюк, Хачеріді, Віда, Антунеш — Рибалка — Гармаш, Буяльський (Корзун, 62), Ярмоленко-к, Гонсалес (Циганков, 62) — Мораеш (Гладкий, 78). Тренер: Сергій Ребров

Голи: Куарежма, 29, Циганков, 65

Попередження: Корзун, 27, Адріано, 40, Толгай Арслан, 54, Гармаш, 65, Віда, 70

"Наполі", Неаполь, Італія — "Бенфіка", Лісабон, Португалія — 4:2

Третій тур

19 жовтня, середа

"Динамо" — "Бенфіка"

"Наполі" — "Бешикташ"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" зіграло внічию у Стамбулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути