пʼятниця, 21 жовтня 2016 06:45

"Динамо" програло другий домашній матч у Лізі чемпіонів
2

Захисник київського ”Динамо” Домагой Віда, праворуч, проти голкіпера португальської ”Бенфіки” Едерсона
Фото: REUTERS

— Насамперед треба думати про тих футболістів, які втратили мотивацію грати в коман­ді. А точніше — тренуватися та "пахати" щодня. Не хочу називати прізвища, але ми з президентом говорили на цю тему. З такими гравцями слід прощатися, незважаючи навіть на їх довготермінові контракти з "Динамо", — каже головний тренер команди Сергій ­Ребров, 42 роки.

Після трьох турів групового турніру Ліги чемпіонів його команда один раз зіграла внічию та двічі програла. Посідає останнє місце в групі.

19 жовтня на своєму полі "Динамо" поступилося португальській "Бенфіці" — 0:2. Це друга поспіль поразка в євроматчах на "Олімпійському". Тому на поєдинок прийшли 25 тис. глядачів — антирекорд після реконструкції стадіону п'ять років тому.

Головна проблема "Динамо" — кадрова. У Реброва слабкий склад. Це видно навіть на поєдинках чемпіонату України. В іграх Ліги чемпіонів команда має більшу мотивацію. Але там позначається відсутність класу.

До гри з "Бенфікою" не були повністю готові Віктор Циганков і Віталій Буяльський. Тільки-но відновилися після травм. Денис Гармаш лікується. Наслідок — на позиції центрального атакувального півзахисника діяв Валерій Федорчук. Його потенціал не відповідає рівневі Ліги чемпіонів. Тим більше — у зоні, де треба проявити високу індивідуальну майстерність.

Тож "Динамо" мусило будувати атаки через фланги, а розігруючим був лівий центральний захисник Домагой Віда, який намагався віддавати передачі на хід партнерам.

У другому таймі після виходу Буяльського й Циганкова гра киян стала гострішою. Це наслідок того, що "Бенфіка" грала по рахунку й загального невисокого класу гостей. Тому кияни мали досить голевих моментів, щоб забити принаймні один м'яч.

Сам Ребров точно зробив дві помилки — вкотре поставив на позиції лівого захисника португальця Віторіно Антунеша, який провалив гру. Випустив на поле Олександра Гладкого — форварда, якого хотів бачити в команді. Той нічим не допоміг.

Проте Реброву відставка не загрожує. Президентові "Динамо" Ігорю Суркісу зручний тренер, який працюватиме з таким посереднім складом і не вимагатиме посилення. Бо зміцнити склад Суркіс зараз не в змозі. Відповідно — не факт, що взимку динамівці розлучатимуться з футболістами, які не хочуть грати в команді. Їх просто ніким замінити.

А найбільший парадокс у тому, що шанси на вихід із групи навіть у Лізі чемпіонів ще не втрачені. Суперники слабкі, та ще й у "Наполі" — фаворита — виникли серйозні проблеми з центрфорвардом. А оборона італійського клубу сильною й так не була. Тому європерспективи "Динамо" в сезоні 2016/17 чіткіше окресляться після наступного туру. 1 листопада команда Реброва гратиме проти "Бенфіки" вже на її полі.

40 матчів поспіль пропускає в Лізі чемпіонів голкіпер російського ЦСКА Ігор Акінфєєв. Востаннє він відіграв "на нуль" 1 листопада 2006 року.

Футбол. Ліга чемпіонів 2016/17. Груповий турнір

Третій тур

Група "В"

"Динамо", Київ, Україна — "Бенфіка", Лісабон, Португалія — 0:2 (0:1)

19 жовтня. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський". 25 тис. глядачів, розрахований на 70 050. +2°С.

Суддя: Давид Фернандес Борбалан, Іспанія

"Динамо": Рудько — Даніло Сілва, Хачеріді, Віда, Антунеш — Корзун, Федорчук (Буяльський, 56), Сидорчук (Гладкий, 80) — Ярмоленко-к, Гонсалес (Циганков, 70), Мораеш. Тренер: Сергій Ребров

"Бенфіка": Едерсон — Семеду, Луїзао-к, Лінделеф, Гримальдо — Фейса, Піцці, Черві (Селіс, 83), Едуардо Сальвіо — Гуедеш (Елісеу, 90), Мітроглу (Руаль Хіменес, 71). Тренер: Руй Віторія

Голи: Едуардо Сальвіо, 9, з пенальті, Черві, 55

Попередження: Корзун, 34, Мітроглу, 45

"Наполі", Неаполь, Італія — "Бешикташ", Стамбул, Туреччина — 2:3

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" програло другий домашній матч у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути