пʼятниця, 25 листопада 2016 05:45

"Динамо" не гратиме в єврокубках
2

Правий захисник ”Динамо” Микола Морозюк протистоїть розігруючому ”­Наполі” Мареку Гамшику
Фото: REUTERS

Київське "Динамо" припинило боротьбу в єврокубках сезону 2016/17. 6 грудня підопічні Сергія Реброва проведуть домашній матч шостого туру групового турніру Ліги чемпіонів проти турецького "Бешикташа". Турнірного значення для киян він не матиме. "Динамо" втратило шанси навіть на третє місце, яке виводить до 1/16 фіналу Ліги Європи.

У середу чемпіон України грав у Неаполі проти другої команди Італії. "Динамо" потрібна була перемога, щоб залишитися серед претендентів на вихід із групи. Реальних передумов для здобуття трьох балів до матчу не було. Суперник невдало провів дві останні гри в Лізі чемпіонів. Здобув у них лише одне очко й поставив під сумнів свою участь у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Щоб зміцнити позиції перед останнім туром, "Наполі" вдома неодмінно мав перемагати аутсайдера — "Динамо".

Другий чинник, який грав проти українського чемпіона — куций атакувальний потенціал. У чотирьох поєдинках Ліги чемпіонів кияни забили лише два голи. І це справедливо. Створення голевих моментів коман­ді Реброва дається важко. Кияни більш-менш непогано стали діяти у позиційній грі в центрі поля. Це було помітно і в Лісабоні, і в Неаполі. Та загострити ситуацію нікому. Головний розрахунок в атаці — на фланги. Але Ярмоленко не здатний тягнути коман­ду з серйозними суперниками на рівні Ліги чемпіонів. 19-річного Циганкова переоцінили. Це — здібний футболіст, зі швидкістю, технікою та розумінням гри. Та він поки що звикає до матчів такого масштабу. Наслідок — у Лісабоні та Неаполі відіграв непомітно.

"Наполі" — команда швидкісна. Незважаючи на це, Сергій Ребров ризикнув висунути центральних захисників ближче до середини поля. Тобто оборонятися так, як цього вимагає сучасний футбол. За це тренера киян можна похвалити. Проте "Наполі" в першому таймі часто проривав оборону суперника передачами на хід. Вдало страхував захисників воротар киян Артур Рудько. Ще в одному епізоді "захлинувся" у власній швидкості лівий крайній італійців Лоренцо Інсіньє. Логічно, після перерви гості стали діяти ближче до своїх воріт.

Загалом матч був не цікавий. Помітно — "Наполі" не в найкращій формі. "Динамо" з кризи поступово виходить. Але навіть у такому стані чемпіон України не рівня другій команді Італії. За весь поєдинок гості жодного разу не влучили у ворота суперника. Проте відіграли непогано. Якби не турнірна ситуація, що вимагала від киян перемоги, поєдинок на стадіоні "Сан Паоло" можна було б назвати успішним для "Динамо".

Юнаки стали переможцями групи

Юнацька команда "Динамо" обіграла "Наполі" — 2:0 і забезпечила собі участь у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів для 19-річних. Цей поєдинок пройде в Києві. Стадія складається з однієї гри. Кияни мають таке право як переможець групи.

У італійському матчі гості контролювали хід гри упродовж більшої її частини. Динамівці переважали в командних та індивідуальних діях, швидкості бігу та прийнятті рішень. Голи забили флангові півзахисники Денис Янаков і Богдан Ледньов. Останній, як і в Лісабоні, знову був найкращий у складі гостей. Можна відзначити голкіпера Володимира Маханькова, який парирував пенальті за рахунку — 1:0. Через травму Даніло Сілви та слабкий, як для "Динамо", рівень гри Миколи Морозюка обнадіюють впевнені дії Олександра Тимчика на позиції правого захисника. Якщо все буде гаразд, навесні футболіст продовжить виступи за основну команду. Наприкінці жовтня він дебютував за неї у грі 1/8 фіналу Кубка України проти "Зорі". 20 січня Тимчику має виповнитися 20 років. Уродженець Крижопільського району на Вінниччині грає в "Динамо" з 2013 року.

Футбол. Ліга чемпіонів 2016/17. Груповий турнір. Група "В"

П'ятий тур

"Наполі", Неаполь, Італія — "Динамо", Київ, Україна — 0:0

23 листопада. Неаполь. Стадіон "Сан Паоло". 33 736 глядачів, розрахований на 60 240. +16°С.

Суддя: Овідіу Хацеган, Румунія

"Наполі": Рейна — Хюсай, Альбіоль, Кулібалі, Гулям — Діавара, Зелінський (Аллан, 78), Гамшик-к — Інсіньє (Габб'ядіні, 66), Мертенс (Джаккеріні, 86), Кальєхон.

Тренер: Мауріціо Саррі

"Динамо": Рудько — Морозюк, Хачеріді, Віда, Макаренко — Рибалка — Сидорчук (Оріховський, 67), Гармаш, Циганков (Гонсалес, 60), Ярмоленко-к — Бесєдін (Мораеш, 81). Тренер: Сергій Ребров

Попередження: Сидорчук, 19, Кулібалі, 75

"Бешикташ", Стамбул, Туреччина — "Бенфіка", Лісабон, Португалія — 3:3

Шостий тур

6 грудня, вівторок

"Динамо" — "Бешикташ"

"Бенфіка" — "Наполі"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не гратиме в єврокубках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути