пʼятниця, 12 лютого 2016 05:40

Чемпіоном Англії може стати торішній аутсайдер

Автор: ФОТО З САЙТА www.footballhd.ru
  Італійський тренер Клаудіо Раньєрі очолив ”Лестер” влітку 2015-го. Перед тим працював зі збірною Греції. Та провалилась у відборі до Євро-2016
Італійський тренер Клаудіо Раньєрі очолив ”Лестер” влітку 2015-го. Перед тим працював зі збірною Греції. Та провалилась у відборі до Євро-2016

Англійський "Лестер" — найбільша несподіванка європейського футбольного сезону. Після 25 турів команда, яка минулого сезону ледь не вилетіла до першої ліги, лідирує в місцевій прем'єр-лізі. Тиждень тому обіграла на виїзді "Манчестер Сіті" — 3:1. Випереджає найближчого переслідувача на п'ять очок. До кінця турніру — 13 матчів.

— Зірки сприяють "Лестеру", — пояснює 36-річний Сергій Бабарика, оглядач англійської прем'єр-ліги в журналі "Футбол". — Фаворити провалилися, зокрема "Челсі". "Лестер" же стартував вдало. Згодом трохи загальмував, потім знову набрав ходу. Раз на 10–15 років буває, що "вистрілюють" команди, від яких цього ніхто не чекав. Як, наприклад, 1998-го "Кайзерслаутерн" у Німеччині або французький "Монпельє" 2012‑го.

У якому стилі грає "Лестер"?

— Надійно діє в обороні, вдало пресингує і розраховує на стрімкі контратаки. Ці якості компенсують недостатнє володіння м'ячем. Тренер Клаудіо Раньєрі прищепив гравцям раціональний, прагматичний стиль гри. У сукупності з фізичною готовністю, яку залишив команді попередній наставник Найджел Пірсон, це дає результат. Після останніх двох перемог над "Ліверпулем" — 2:0 і "Манчестер Сіті" — 3:1 закономірність успіху й чемпіонські перспективи "Лестера" вже не викликатимуть сумніву. Адже команда видала феєричну серію саме тоді, коли всі чекали від неї провалу.

З топ-суперників у "Лестера" в календарі залишився "Арсенал" (виїзний для лідера матч відбудеться 14 лютого, неділя. Початок о 14:00 за київським часом. ТБ: "Футбол 2". — ГПУ). У разі успіху команді важливо не почати подумки приміряти медалі. Щоб не повторити долю "Ліверпуля" в сезоні 2013/14. Той завчасно повірив у чемпіонство, після чого припустився низки фатальних осічок.

Буде дуже непросто, адже в спину дихає "Тоттенхем", а він нині виглядає дуже потужно. Для "лисиць" (прізвисько "Лестера". — ГПУ) на перший план виходить психологія. Чи зможе команда забути про те, що є турнірна таблиця, і чи буде налаштовуватися на кожен матч, як на останній.

Кого можна відзначити серед гравців команди?

— У першу чергу — тріо лідерів: центрфорвард Джеймі Варді, атакувальний півзахисник Ріяд Марез, центральний оборонець Роберт Хут. Останній — і це показав матч із "Манчестер Сіті" — беззаперечний король за розіграшу стандартних ситуацій.

Окремо скажу про тренера. Клаудіо Раньєрі — людина, якій не бракує професійного та життєвого досвіду. Думаю, він зуміє знайти для гравців правильні слова і зробити так, щоб "Лестер" не спіткнувся на дистанції, що залишилася. Раньєрі вже пройшов школу "Ювентуса", "Челсі", де від нього постійно чекали результату. Тут працює у своє задоволення. Стане "Лестер" чемпіоном чи ні — в цьому місті Раньєрі вже носять на руках. Із ним команда створила, здавалося б, неможливе. Не виключено, що після закінчення сезону його спробують переманити інші клуби. Раньєрі, гадаю, все ж залишиться, адже хоче зіграти з "Лестером" у Лізі чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіоном Англії може стати торішній аутсайдер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути