пʼятниця, 19 серпня 2016 07:30

Ярмоленко спізнився на чотири роки

Андрій Ярмоленко нібито через "мікротравму" не поїхав на виїзний матч "Динамо". Ця скандальна історія нагадала мені епізод, що стався півстоліття тому. Тоді ми з другом Толіком збиралися йти в перший клас. Приготували портфелі, підручники, зошити. Аж раптом нам сказали, що до школи не візьмуть. Бо нам ще немає 7 років. І справді, Толік народився в листопаді, а я — у грудні. Тож наступний рік став жахом для наших вихователів у дитячому садку. Двоє переростків постійно порушували розпорядок і дисципліну. Не знали, що робити з нами. А ми могли б у цей час відмінно навчатися в першому класі.

По-хорошому, Андрієві Ярмоленку слід було їхати з України ще влітку 2012‑го. Тоді він був, як-то кажуть, на злеті. Якби так сталося, то вже восени того року він став би світовою зіркою, як колись Андрій Шевченко. Або сів би на лаву запасних, як колись Олексій Михайличенко та Сергій Ребров, а нині — Євген Коноплянка.

На жаль, цього тоді не сталося. Андрій залишився "переростком" у "дитячому садку" під назвою "чемпіонат України". Чотири роки він робив тут, що хотів. Не мав собі рівних. Зате у важливих міжнародних матчах із сильними суперниками наша домашня "зірка" не виблискувала. Швидше — навпаки. У підсумку перспективний футболіст втратив найкращі чотири роки власної кар'єри. Він не привів ані "Динамо", ані національну збірну до великих перемог.

Знову наближається 1 вересня. Та наша дитяча історія закінчилася добре. Я й Толік пішли до школи з річним запізненням. Стали відмінниками на радість батькам. Хотілося, аби так сталося й з Андрієм Ярмоленком. Щоб він таки пішов 1 вересня до європейського топ-клубу і став суперзіркою всім на радість. Краще спробувати. Нехай із запізненням на чотири роки.

Усім іншим слід запам'ятати цей досвід. І знати, дітей до школи потрібно відправляти до 7 років, а футболістів за кордон — до 23. Щоб дарма не втрачати час.

Зараз ви читаєте новину «Ярмоленко спізнився на чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути