Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2016 06:40

Американець і росіянин визначать найкращого в боксі
2

Андре Уорд 15 поєдинків закінчив достроково на свою користь
Фото: ФОТО З САЙТА www.superkarate_ru.tif
Сергій Ковальов 26 разів закінчував бої нокаутом

У ніч проти неділі, 20 листопада, в Лас-Вегасі, США, відбудеться боксерський бій року в напівтяжкій вазі. Зустрінуться чемпіон світу за трьома основними версіями росіянин 33-річний Сергій Ковальов і колишній чемпіон світу в суперсередній вазі американець Андре Ворд, 32 роки. Обидва не мають поразок на професіональному ринзі. В обох по 30 перемог. У росіянина 26 нокаутів, в американця — 15. Один поєдинок Ковальов завершив унічию.

Переможець, імовірно, стане найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії. Нині обоє в п'ятірці найкращих за рейтингом американського журналу "Ринг". В історії це буде лише третій поєдинок між двома непереможними бійцями із ТОП-5 рейтингу найкращих. Перший відбувся 1990 року між американцем Мелдріком Тейлором і мексиканцем Хуліо Сезарем Чавесом. Другий — 1999‑го між пуерториканцем Феліксом Трінідадом й американцем Оскаром Де Ла Гойя.

Андре Ворд — останній американець, який виграв золоту олімпійську медаль. Сталося це 12 років тому. Володіє бездоганною технікою, хитрий, чутливий і різноманітний. Добре діє на різних дистанціях. Віддає перевагу захисному стилю ведення бою. 2009–2015 роки був чемпіоном в суперсередній вазі. Торік оголосив про перехід у напівтяжку.

У Сергія Ковальова протилежний стиль. Він — яскраво виражений нокаутер. При цьому добре боксує. Росіянин пресингує, переслідує суперників. Із 2013‑го є чемпіоном у напівтяжкій вазі. З того часу регулярно захищає та збільшує колекцію поясів.

Андре Ворд гарантовано отримає за бій $5 млн — 128 млн грн. Гонорар Ковальова може сягнути $ 7 млн — 180 млн грн.

Gazeta.ua планує текстову трансляцію поєдинку Ковальов-Ворд.

Зараз ви читаєте новину «Американець і росіянин визначать найкращого в боксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути