Ексклюзиви
четвер, 29 грудня 2011 06:45

Наші біатлоністи провалили початок сезону

 

Біатлонна збірна України провалила старт сезону. За три етапи Кубка світу українці, яких після торішніх успіхів почали зараховувати до елітної групи, не спромоглися жодного разу здобути медаль. Найкращий результат — п'яте місце Олени Підгрушної. Виступ чоловіків можна назвати катастрофічним.

Невиконані тренувальні обсяги

Основною причиною невдалого старту називають зрив у підготовці під час виїзду на перший сніг до норвезького Шушена. Там команда не змогла виконати запланованих тренувальних обсягів. Президент Федерації біатлону Володимир Бринзак висновки вже зробив. За словами Володимира Михайловича, 2012-го українці вирушать на перший сніг у фінський Вуокатті або ж до Росії.

Проте ці проблеми були не лише в української команди. Дефіцит снігу в Європі змусив перекроїти підготовчі графіки для більшості провідних збірних. Без зривів не обійшлося навіть у зазвичай стабільних норвежців. Але вони швидко знайшли оптимальний змагальний ритм. Те саме стосується й російської збірної. Українці вразили стабільними провалами. Тож проблема нашої команди не лише в одному конкретно взятому тренувальному відрізку, а в системних похибках протягом усієї міжсезонної підготовки.

Невдала стрільба

Загалом українці відзначалися стабільністю на вогневих рубежах, але бігли посередньо. Зараз за звичного темпу бігу влучність звелася до нуля. Є версія, що промахи на вогневих зонах пов'язані із Романом Зубриловим, який відповідає у тренерському штабі за стрільбу.

Торік відчутно знизила свої стрілецькі показники найстабільніший снайпер команди Олена Підгрушна. Зараз те саме можна сказати про всіх представників чоловічої збірної, за винятком Олександра Біланенка. Сестри Семеренко стабільними у стрільбі ніколи не були, й тренери нічого вдіяти не можуть.

Обіцяний підйом

Підйом у результатах українські тренери обіцяють у перших перегонах нового року. Етап у німецькому Обергофі стартує 4 січня. Туди, за словами Бринзака, точно поїде 21-річна Юлія Джима. Вона відзначилася другим місцем у спринтерських перегонах на етапі Кубка Міжнародної спілки біатлоністів у Австрії. Основним стартом залишається чемпіонат світу — він відбудеться з 1 по 11 березня в німецькому Рупольдингу. Етапи Кубка розглядають як підготовку до нього.

Зараз ви читаєте новину «Наші біатлоністи провалили початок сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути