Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 15:59

"Жіноча збірна виграла медалі, але хто сказав, що 10 - це багато" - Готфрід

"Жіноча збірна виграла медалі, але хто сказав, що 10 - це багато" - Готфрід
Калина "підняла" бронзову медаль на ЧЄ

На чемпіонаті Європи з важкої атлетики, який пройшов у Тель-Авіві на початку квітня, наша жіноча збірна здобула десять медалей - одне золото, три срібла та шість бронзових нагород.

В Юлії Паратової (до 53 кг) золото і два срібла. Юлія Калина (до 63 кг) здобула срібло і дві бронзи. Надія Миронюк (до 69 кг) завоювала три бронзи, а Яна Дяченко (до 48 кг) - одну бронзу. В олімпійському двоборстві у Паратової срібло, Калина та Миронюк мають бронзові медалі.

"Виступ жіночої збірної можна назвати хорошим, адже дівчата виграли медалі, - каже бронзовий призер Олімпіади в Атланті Денис Готфрід. - Але хто сказав, що 10 — це багато? Чому не 15 чи 16 нагород? Ніхто завдань не ставить і не контролює, не дивиться на потенціал збірної.

Європейська важка атлетика дуже слабка. Весь центр знаходиться в Азії. Люди, які претендують на медалі на чемпіонаті Європи, на світовій першості будуть тільки десятими.

У чоловіків ситуація інша. Там центр важкої атлетики якраз знаходиться в Європі, особливо у важких вагових категоріях. Спортсмен, який стає п'ятим в Європі, у світі може бути шостим. Чемпіони, як правило, ті самі.

Жінки не прогресують у результаті. На чемпіонаті Європи можна було спробувати молодих дівчат, яких потрібно підтягувати. Лідери також мають відчувати конкуренцію.

Спортсменки знизили свої результати у порівнянні з минулим роком. Юлія Калина підняла на 8 кг менше, ніж на Олімпійських Іграх два роки назад, хоча вона перейшла у важчу вагову категорію. Юлія Паратова також підняла менше на кілька кілограмів, ніж минулого року.

Я б підсилив збірну Анастасією Романовою. Мали б ще три медалі. Їй 17 років і якщо ми говоримо про Олімпійські Ігри, то треба обкатувати молодь".

Українські важкоатлети завершили чемпіонат Європи без медалей.

"У команді відбулося повне оновлення і виявилося, що молодь не підтягнули. Виникла прірва між першим і другим складом. Коли спортсмени пішли з різних причин (травми, вік), то збірна виявилася небоєздатною. Разом з тим у нас є ряд хороших спортсменів і якщо їх нормально тренувати, то у нас будуть медалі чемпіонату світу та Олімпійських Ігор.

Загалом, виступ чоловіків можна вважати незадовільним. Гідним можна назвати результат Романа Зайцева (6-те місце). У цього спортсмена великий потенціал, а головне - він показав зуби. Решту виступили нижче свого потенціалу".

Чемпіонат світу з важкої атлетики серед чоловіків та жінок пройде в листопаді цього року у місті Алмати, Казахтан.

"Обов'язково мають бути зроблені висновки. Якщо цього не буде, то я не вірю, що на чемпіонаті світу ми виступимо краще. Хоча потенціал у нашої команди дуже великий.

Так, в Європі ми маємо медалі, але на чемпіонаті світу з такими результатами важко на щось розраховувати. Потрібно додавати, або нам нічого не світитиме. Це стосується і чоловіків, і жінок", - каже Готфрід.

Зараз ви читаєте новину «"Жіноча збірна виграла медалі, але хто сказав, що 10 - це багато" - Готфрід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути