субота, 15 листопада 2014 20:50

Завжди б так: Ярмоленко нокаутував збірну Люксембургу, Австрія обіграла Росію
6

Фото: Ірина КОЗЮПА

Сьогодні збірна України зіграла свій заключний у році матч відбору на Євро-2016 проти Люксембургу. Зустріч завершилася з рахунком 3:0 на користь українців.

8-тисячний "Жозі Бартель" був заповнений більш ніж на половину — 4 379 глядачів. Аншлаг був у фан-секторі українців. Вболівальники завісили трибуну синьо-жовтими прапорами та патріотичними банерами. Як і обіцяли, ще на початку матчу виконали відомий хіт про Путіна. Також скандували "Одна, єдина,соборна Україна". Словом, наших було чути краще за місцевих.

Зранку у Люксембурзі падав дощ, але в обід він припинився. Температура повітря становила доволі комфортних +6.

У стартову складі Михайло Фоменко випустив тих гравців, які напередодні тренувалися без манішок — П'ятов, Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук, Ярмоленко, Тимощук, Сидорчук, Коноплянка, Олійник, та Зозуля. Нашу збірну на поле з капітанською пов'язкою вивів лідер за кількістю матчів за збірну. До речі, напередодні місцеві журналісти цікавилися саме Тимощуком.

А ще Ярмоленком. Саме Андрій зробив сьогодні результат, оформивши хет-трик. Перший м'яч сімка українців провів у першому таймі.

Голів у першій половині зустрічі могло бути і більше. Причому пропустити могли обидві команди. У господарів особливо активним був Давід Тюрпель. 22-річний нападник грає за місцеву команду "Етцелла". На 13-й хвилині П'ятову вдалося зафіксувати м'яч на лінії воріт після контратаки "червоних левів".

За три хвилини Люксембург знову провів дуже небезпечну контру. Футболісти трохи затягнули з ударом, але змусили синьо-жовту частину стадіону похвилюватися.

На 26-й хвилині Олійник, який виступає за голландський "Вітесс" не влучив у площину воріт із чудової позиції. Тут же Тюрпель вирвався на зустріч з П'ятовим, але пробив повз ворота.

На 33-й хвилині Ярмоленко вколотив м'яч під поперечину після серії рикошетів за участю Олійника та Хачеріді.

Після голу Андрія господарі знову загрожували нашим воротам. Надактивний Тюрпель неточно пробив здалеку. Дуже емоційний та насичений перший тайм. Люксембург зумів полоскотати нерви українським вболівальникам.

Після перерви Ярмоленко ще двічі зіпсував настрій Жуберу. На 53-й хвилині Андрій підловив господарів на помилці і забив у дальній кут воріт.

За три хвилини Ярмоленко завершив контратаку українців. Динамівець отримав пас на хід, змістився в центрі і пробив у дальній кут. Це хет-трик! І це перемога.

Цікаво, що за грою з трибун спостерігали скаути 11 європейських клубів. А також представники збірних Словаччини та Іспанії, з якими українці грають в одній відбірній групі.

Наші суперники зіграють свої сьогоднішні матчі пізніше.

Додамо, що 18 листопада збірна України проведе товариський матч проти Литви у Києві. Очевидно, у цій грі Михайло Фоменко дасть зіграти комусь із дебютантів.

Сьогоднішній спортивний вечір продовжить бій нашого чемпіона Володимира Кличка з болгарином Кубратом Пулєвим. 

Бонус: Наприкінці матчу активні фанати збірної Люксембургу заспівали "Путін-Ху*ло". А фанати збірної України проводжали футболістів вигуками "Молодці".

Євро-2016

Кваліфікація

4-й тур

Люксембург — Україна — 0:3

Гол: Ярмоленко (33, 53, 56)

В групі G збірна Росії мінімально поступилася Австрії, 0:1. Результативна атака вдалася австрійцям на 73-й хвилині. Мартін Гарнік прорвався правим флангом і прострілив у центр штрафного, де Рубін Рафаель Окотів, який ийшов на заміну, випередив захисника і метрів з п'яти переправив м'яч у ворота Ігоря Акінфєєва.

Зараз ви читаєте новину «Завжди б так: Ярмоленко нокаутував збірну Люксембургу, Австрія обіграла Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути