Ексклюзиви
неділя, 28 серпня 2016 14:06

"Захоплювався грою Зідана" - Юрій Коломоєць забив "Динамо" на очах Шевченка

Юрій Коломоєць став героєм матчу полтавської "Ворскли" проти київського "Динамо". Форвард відзначився дублем у воротах господарів на НСК "Олімпійський" і приніс своїй команді сенсаційну перемогу.

На арені був присутній наставник збірної України Андрій Шевченко. Якщо Юрій продовжить в такому ж темпі, то зможе дочекатися виклику в першу команду країни.

 

Коломоєць народився у Кривому Розі 22 березня 1990 року. З шести років займався футболом у дитячій школі ФК "Кривбас". Перший тренер - Володимир Миколайович Удод. У клубі залишався до 2009 року. За ці роки попрацював під керівництвом багатьох фахівців, а також, тренувався з основним складом. У 2007 році провів свій єдиний матч за основну команду "Кривбасу" - в Кубку України проти тернопільської "Ниви". У першій частині сезону 2008/09 грав в оренді у першоліговому "Нафтовику-Укрнафта".

У 2010 році тренер криворізького "Гірника" Геннадій Приходько, який знав Коломійця по "Кривбасу", взяв футболіста до себе в оренду. Перші півроку за "Гірник" нападник виступав на правах оренди, а вже потім підписав з "гірниками" повноцінний контракт. У друголіговому колективі Коломоєць відрізнявся високою результативністю. У сезоні 2011/12 з 11-ма голами нападник зайняв 3-е місце у списку бомбардирів другої ліги. Після осінньої частини сезону 2012/13 з 16-ма голами посідав друге, відставши лише від Станіслава Куліша.

Взимку 2013 року перейшов в "Олександрію". Один з лідерів першої ліги, який лише влітку вилетів з вищого дивізіону, взяв одного з найкращих бомбардирів третього дивізіону. У сезоні 2012/13 з олександрійцями Коломоєць ставав бронзовим призером першої ліги, потім його команда послідовно завоювала срібло (2013/14) і золото (2014/15), оформивши повернення у Прем'єр-лігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворскла могла нам забити і три, і п'ять голів" - Ребров

19 липня 2015 року в першому турі чемпіонату України 2015/16 в грі проти донецького "Шахтаря" Коломоєць дебютував у Прем'єр-лізі. 2 грудня того ж року стало відомо, що Юрій покинув клуб.

Коломоєць знаходиться на перегляді в ізраїльському клубі "Хапоель" з Тель-Авіва. Однак 22 грудня 2015 року підписав однорічний контракт з полтавською "Ворсклою".

"Мені дуже імпонують амбіції "Ворскли", тому без особливих роздумів прийняв цю пропозицію", - сказав Юрій у своєму першому коментарі відразу після укладення офіційного угоди.

 

Козирі Коломійця - це вміння втекти, відірватися, відсутність боязні пробити з будь-якої позиції. А мінуси?

"Недоліками назвав би реалізацію, адже на даний момент реалізував, напевно, відсотків 60-70 своїх можливостей, так що працювати є над чим, є у чому додавати. Десь не вистачає майстерності, десь — холоднокровності. Буду намагатися це виправляти", - зізнався Юрій в одному з інтерв'ю.

Футболіст не приховує, що колись захоплювався грою нинішнього наставника "Реала" Зінедіна Зідана.

"Раніше захоплювався грою Зідана. Це просто футболіст з великої літери, він дуже сильний. Бекхем, Роналдо, який бразилець - дуже сильний нападник був. Торрес, Мессі. Вони абсолютно різні, але в кожному є щось своє, чого можна і потрібно повчитися. А щодо команди - безумовно, це "Барселона".

Досягнення:

Переможець Першої ліги України (1): 2014/15
Срібний призер Першої ліги України (1): 2013/14
Бронзовий призер Першої ліги України (1): 2012/13

Зараз ви читаєте новину «"Захоплювався грою Зідана" - Юрій Коломоєць забив "Динамо" на очах Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути