Ексклюзиви
вівторок, 28 лютого 2017 11:46

"Задуши його, давай, зараз піде!"
25

Фото: Євген САВЧУК
Аммуниция в ожидании

У Києві відбувся дружній турнір зі змішаних єдиноборств (ММА). Захід пройшов на території торгово-офісного центру "Арена Сіті". Мета - популяризація даного виду спорту, відволікання молоді від впливу вулиці. Організатором стала Національна Федерація ММА України за активної підтримки керівника київського підрозділу Дмитра Ільющенка.

До початку двадцять хвилин. Судді перевіряють ринг, канати. Лікар робить останні контрольні огляди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець Сосновський менше, ніж за дві хвилини нокаутував Олександра Ємельяненка

"Уважно слухай тренера, його підказки", - одночасно з рекомендаціями юному бійцеві закріплюють екіпірування. За кілька кроків розминається ще один. На столах стоїть багато пляшок з водою.

Беруть участь юні спортсмени з клубів Києва і столичної області - "Перший Номер", "Спарта", "Гермес", "КЦС", "Aмimov Jiu-Jitsu Club", "Джубати". Формула бою - 2 раунди по 3 хвилини.

"Зустрічай! На нього йди! Відстав його руку, вона тобі не потрібна! Ногами обхопи! Розверни! Задуши його, давай, зараз піде!", - кричить біля рингу один з тренерів.

Окрасою турніру стали дівчата - 16-річні Марія Петрова та Аліна Яценко. Остання займається ММА вже п'ять років.

"Запросили спробувати - пішла. З тих пір займаюся, дуже задоволена. Кидати? Навіть думок таких немає. За себе постояти? І таке доводилося", - говорить вона.

Закінчується турнір церемонією нагородження - вручаються грамоти, медалі. Без нагород не залишається ніхто: турнір дружній.

"Вдалося сьогодні дуже багато. Уже важливий сам факт того, що цей турнір відбувся. Не сумніваюся, що бажають займатися ММА після сьогоднішнього вечора стане ще більше. А у тих, хто давно на рингу, з'явиться хороший стимул до вдосконалення майстерності", - коментує подію віце-президент Південно-Західної Федерації ММА України Олександр Коваленко.

"Ще один важливий момент - бійці АТО, повертаючись з війни, продовжують займатися в клубах. Це дозволяє відволіктися і швидше адаптуватися до мирного життя ", - додає він.

Змішані єдиноборства - бойові мистецтва, в яких поєднується безліч технік, шкіл і напрямків. Є повноконтактним боєм із застосуванням ударної техніки та боротьби як в стійці (клінч), так і на підлозі (партер). Часто невірно називають "боями без правил". Ранні змагання дійсно мали мінімум правил. Через це поступово були введені додаткові обмеження для підвищення безпеки спортсменів і залучення нових глядачів.

Зараз ви читаєте новину «"Задуши його, давай, зараз піде!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути