Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2012 18:12

"З подивом дізнався, що став найкращим арбітром завдяки курсам міміки" - Колліна

"З подивом дізнався, що став найкращим арбітром завдяки курсам міміки" - Колліна
ФОТО: footballtransfer.com.ua

Куратор системи суддівства в Україні П'єрлуїджі Колліна зустрівся з журналістами у рамках прес-клубу. За півгодини до того італієць майже три години спілкувався з власниками та президентами клубів прем'єр-ліги.

"Всім доброго дня! Дякую, що прийшли. Осіння частина чемпіонату вже закінчилася, тому ми можемо підвести підсумки. Сьогодні також ми провели зустріч з президентами та власниками клубів. Ідея такого заходу народилася близько місяця тому. Раніше ми вже зустрічалися з тренерами прем'єр-ліги. Коли люди обмінюються думками, це завжди йде на користь справі. Надалі такі зустрічі будуть проводитися частіше. Сьогодні ми говорили про свою роботу, про очікування з боку клубів та їх власників."

Колліна про домашнє завдання для арбітрів

"Звичайно, судді отримають завдання на канікули. Їхні тренування сповільняться. 22 січня у Києві ми будемо проводити тести з фізичної підготовки. Судді отримають програми тренувань. А 16 лютого ми поїдемо на збори в турецьку Анталью, щоб підготуватись до чемпіонату. Вони триватимуть близько двох тижнів. На зборах працюватимуть арбітри та асистенти."

Про відміну червоної карточки Федотова у матчі "Іллічівця" з "Таврією"

"Арбітр Костянтин Труханов прийняв неправильне рішення, але на матчі було чотири офіційних особи, зокрема два асистенти. Гарна взаємодія між головним арбітром та асистентом допомогла прийняти вірне рішення. Це позитивний момент, але було б краще, якби Труханов сам все побачив."

Про вилучення Ракицького у матчі "Арсенал" - "Шахтар"

"Це очевидний фол останньої надії. Якби потрібно було навчити гравця у крикет судити футбольні матчі я б показав йому цей момент."

Про вилучення Штіліча за образливі слова у бік Швецова

"Це негативний момент. Таке потрібно карати. Трапляється, що футболіст може вжити образливі вислови, але арбітр у той час знаходиться за 25 метрів і не чує. Коли таке відбувається за два метри, то дуже важко пропустити таке повз вуха."

Про резонансне інтер'ю Сергія Шебека

"Ви дійсно хочете, щоб я відповідав на ваше питання? Я б не хотів цього робити. Коли ви щось публікуєте, то варто перевіряти достовірність інформації. Нещодавно я дізнався, що великий французький мім Марсель Марсо міг би бути найкращим арбітром у світі. Пояснюю. Я прочитав, що досяг таких вершин у суддівстві, тому що відвідував курси міміки. Невже у це хтось вірить?

Ми міняємо оцінки? Звичайно, якщо інспектор помилився і неправильно оцінив дії арбітра, то ми повинні відновити правду. Оцінка міняється на основі рішення всього комітету арбітрів.".

Про експертну комісію

"Карпати" внесли пропозицію про створення експертної комісії. Вона звичайно може бути, але вона ніяким чином не зможе впливати чи вмішуватися у роботу комітету арбітрів."

Про свою роботу після приходу Конькова

"Багато писали, що коли у ФФУ буде новий президент, то Колліна залишить Україну. Пройшло три місяці, а я все ще тут. Я вважаю, що факти говорять більше за слова. Ми працюємо так само як і раніше. У нашій роботі нічого не змінилося. Ми і далі будемо сповідувати свої принципи."

Про жінок-арбітрів

"Коли асистент головного арбітра Наталя Рачинська отримала призначення на матч прем'єр-ліги це було подією. Тепер до цього вже всі звикли. Рачинська — молодчина, вона якісно виконує свою роботу. Минулого сезону вона працювала у фіналі Кубка України. Якби три роки тому назад вам сказали, що жінка-асистент отримає призначення на такий матч, ви б у це повірили? Не думаю. Наш головний критерій — це якість роботи. У головного арбітра Катерини Монзуль справи йдуть добре, у тому числі й у Європі. Тому я нічого не виключаю."

Про православне Різдво

"Я знаю практично все про український футбол, але я не можу сказати як в Україні святкують Різдво. В Італії ми відзначаємо це свято 25 грудня. Можливо наступного разу я вам більше зможу розповісти про це. Мені потрібно підготуватися".

На останок Колліна побажав журналістам веселого Різдва і попрощався до наступної зустрічі.

Додамо, що на прес-клуб італієць прийшов разом із помічником Лучано Лучі та головою комітету арбітрів ФФУ Василем Мельничуком.

Зараз ви читаєте новину «"З подивом дізнався, що став найкращим арбітром завдяки курсам міміки" - Колліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути