понеділок, 17 червня 2013 16:12

Володимира Кличка можуть не пустити на Олімпіаду

Володимира Кличка можуть не пустити на Олімпіаду
Володимир Кличко може не потрапити на Олімпіаду через те, що професіонал. Фото: itar-tass.com

Північноамериканська боксерська федерація (NABF) виступила із заявою проти допуску професійних боксерів до участі в Олімпійських іграх.

Нагадаємо, що AIBA (Міжнародна асоціація любительського боксу) запропонувала дозволити професіоналам виступати на Олімпіаді з 2016 року. Зацікавленість у такій можливості висловлював, зокрема, чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко.

У заяві йдеться, що NABF "заперечує проти участі професіоналів в Олімпійських іграх, так як найменш розвинені в боксі країни будуть поставлені у невигідне становище. Боксер-любитель може отримати серйозні травми в поєдинку з професіоналом".

Президент NABF Джозеф Дуайер також заявив: "Ми просимо AIBA не розвивати цю пропозицію, а Міжнародний Олімпійський комітет - не приймати її, адже це може спричинити за собою катастрофу".

Зазначимо, що з запереченнями проти такого нововведення виступили також EBU (Європейський боксерський союз) і WBC (Світова боксерська рада).

Зараз ви читаєте новину «Володимира Кличка можуть не пустити на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути