пʼятниця, 01 серпня 2014 22:43

Ультрас "Зорі" спалили прапор ЛНР на матчі Ліги Європи
15

Фото: Ірина КОЗЮПА

Стадіон "Динамо" імені Валерія Лобановського. Матч луганської "Зорі" у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи. Суперник — норвезький "Мольде". Напередодні "чорно-білі" тренувалися тут і презентували новачка.

Ще навесні цього року тут були барикади, вирвана бруківка, почорніла від вогню колонада і загорнутий у брезент Лобановський. Тут йшла боротьба і помирали люди. Зараз про ті події нагадують вінки, квіти, хрести та пам'ятники героям Небесної сотні. Барикади розібрали, колонаду побілили і поклали нову бруківку. На лавочці поряд з Лобановським сидять діти, яких батьки привели на футбол.

2011-го року ультрас київського "Динамо" скандували "Спасибо жителям Донбасса за президента...". Вчора фанати "Зорі" співали "Ла-ла-ла-ла" та інші хіти про президента сусідньої країни. Палили прапор ЛНР.

Йшла 63-тя хвилина матчу. Сектор ультрас почав співати гімн України. Глядачі підхопили. На словах "запануєм і ми, браття" у ворота "Мольде" залетів м'яч після чудово удару капітана "Зорі" Микити Каменюки. Від прапора ЛНР у той момент майже нічого вже не лишилося.

***

Хоч стадіон не був заповнений навіть на половину, підтримка у "Зорі" була на рівні. Ультрас постаралися. Здається, взагалі не замовкали. Крім найпопулярніших хітів цього літа, фанати співали "Червоно руту", нагадували всім, що "Схід і Захід разом" і що ми живемо в "Одній єдиній і соборній Україні". Славили героїв і попереджали, що чекає на ворогів.

На секторі ультрас висіли синьо-жовтий і червоно-чорний прапори. Банери "Зорі" та львівських "Карпат". На одному із центральних секторів висів білий плакат зі словами "Волю місту Зимогір'я" і гербом України. Зимогір'я знаходиться у Луганській області.

Наприкінці матчу фанати без музичного супроводу заспівали "Воины света" "Ляпіса Трубєцкого". Сергію Міхалку сподобалося б. До речі, в кінці серпня група проведе на стадіоні один зі своїх останніх концертів.

***

У віп-ложі за матчем спостерігали генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаїлов та президент клубу Євген Геллер.

З центральної трибун на поле уважно дивився новачок "Зорі" Принс Сегбефія. Чергове "Ла-ла-ла" викликало пожвавлення та емоційне піднесення на трибунах. Футболіст поцікавився у своєї супутниці що означає "Путін - Ху**о".

"Very, very bad person", - пояснила дівчина. І додала, що всі фани такої думки про президента РФ і нагадують про це на кожному матчі.

Принс спокійно дивився гру. Схопився за голову лише після промаху Дмитра Хомченовського десь на 60-й хвилині.

"Мої одноклубники добре попрацювали, - каже Принс після матчу. - Прикро, що нам не вдалося забити більше. На виїзді постараємось виграти. Мене добре прийняли у команді. Тут сімейна атмосфера."

За дві хвилини до закінчення основного часу другого тайму рахунок зрівняв 16-річний Сандер Свеннсен, який вийшов на поле з лавки запасних.

"Цей гол дуже важливий для нашої команди, - каже після матчу наставник "Мольде" Тор-Оле Скуллеруд. - 1:1 на виїзді... Ми раді такому результату. "Зоря" — хороша команда. Але сьогодні ми дуже надійно зіграли у захисті. В атаці могли б проявити себе і краще. Надіюсь, що ми зможемо виграти в Мольде. Вдома ми постараємося зіграти агресивніше в атаці. Сьогодні спрацювали всі три мої заміни. Футболісти вийшли і створили гол. Особливо радий за юного Сандера, який став автором такого важливого для нас м'яча. Це фантастика".

І справді, Тор-Оле виглядав дуже задоволеним. До речі, "Мольде" у цьому сезоні ще не програвав удома.

"Зорю" перед вояжем у Норвегію чекає матч чемпіонату проти дебютанта прем'єр-ліги донецького "Олімпіка". Гра пройде у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Ультрас "Зорі" спалили прапор ЛНР на матчі Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути