субота, 04 липня 2015 10:56

УЄФА зняла заборону з єврокубкових матчів у Дніпропетровську

УЄФА зняла заборону з єврокубкових матчів у Дніпропетровську
Суркіс: "До Полтави є зауваження". Фото: sport-xl.org

УЄФА дозволила проведення єврокубкових матчів у Дніпропетровську.

Про це в інтерв'ю виданню footclub.com.ua повідомив віце-президент асоціації Григорій Суркіс.

"У нинішньому році УЄФА переглянув своє рішення тільки щодо Дніпропетровська - за результатами моніторингу, який ведуть уряди різних країн, він не включений до переліку міст, не рекомендованих для відвідування їхніми громадянами. Також УЄФА врахував, що тут є міжнародний аеропорт і стадіон четвертої категорії. Таким чином Дніпропетровськ до прийому матчів єврокубків допускається, але із застереженням - виступаючий тут "Дніпро" повинен задекларувати варіант "Б". У випадку, якщо ситуація зміниться, йому доведеться грати на запасному стадіоні за межами Дніпропетровська", - сказав Григорій Михайлович.

У переліку можливих кандидатів є і Полтава, але з певними умовами.

"До Полтави з боку УЄФА є ряд зауважень по інфраструктурі. Якщо до старту третього раунду кваліфікації Ліги Європи вони будуть усунені, тоді "Ворскла" зможе приймати суперників удома. Основна проблема - відсутність міжнародного аеропорту. Найближчий - в Харкові, але це місто уряди більшості держав поки не рекомендують для відвідування своїм громадянам. Відповідно, потрібно шукати інші можливості, щоб команди-суперники могли дістатися до Полтави максимально швидко і комфортно. Пропозиція ФФУ - з Києва, звідки, наприклад, кілька років тому, коли "Ворскла" виступала в єврокубках, вже приїжджала автобусом "Бенфіка".

Я зробив усе, щоб переконати колег в одному - полтавські вболівальники мають право на те, щоб своїми очима побачити матчі улюбленої команди в Лізі Європи. І Виконком УЄФА, хоч і з певними застереженнями, але все-таки погодився прийняти за основу варіант автобусного трансферу, у супроводі ескорту, з аеропорту "Бориспіль". Як можлива опція розглядається також відкриття місцевого аеропорту для внутрішніх авіаліній - у такому випадку господарі повинні будуть забезпечити чартерний переліт з "Борисполя" до Полтави. Вивчається ще й можливість переїзду експресом залізницею, але це вкрай складно здійснити на практиці", - зазначив Григорій Суркіс.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА зняла заборону з єврокубкових матчів у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути