Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2016 11:57

У Росії відібрали чемпіонат світу

У Росії відібрали чемпіонат світу

Міжнародна федерація бобслею і скелетону прийняла рішення перенести чемпіонат світу-2017 із Сочі в інше місто у зв'язку з можливим бойкотом учасників.

Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) назвала "розважливим" рішення не проводити чемпіонат світу-2017 у Сочі у "складний для Росії час". Під "складним часом" варто розуміти другу частину доповіді Річарда Макларена, яка вийшла кілька днів тому, після чого провідні скелетонні країни оголосили про можливий бойкот чемпіонату світу.

У заяві федерації, опублікованому на офіційному сайті, називають дві головні причини перенесення світової першості: "По-перше, спортсмени та тренери з усіх країн мають бути зосереджені на змаганнях, а не на дискусії і звинуваченнях. Неважливо, обґрунтованих чи ні. По-друге, у цій ситуації складно оцінити всі зусилля Росії у підготовці чемпіонату світу".

У цій же заяві Міжнародна федерація бобслею і скелетону попросила всіх спортсменів дотримуватися правил фейр-плей і взаємної поваги, не забуваючи про презумпцію невинуватості стосовно російських спортсменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У скандалі з допінгом замішані понад тисяча російських спортсменів

Кілька днів тому про бойкот змагань оголосила Латвія, заявивши, що її спортсмени не будуть виступати там, де "був украдений олімпійський дух". Після цього попереднє рішення про бойкот прийняла Південна Корея, а вчора (13 грудня) про можливе ігнорування світової першості заявили Австрія і Німеччина.

Новий господар чемпіонату світу буде оголошений найближчим часом. Головний турнір року, швидше за все, відбудеться в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не вірю, що Кубок світу відбудеться у Росії" - Моралес

Зараз ви читаєте новину «У Росії відібрали чемпіонат світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути