пʼятниця, 15 червня 2012 01:03

У Казахстані заборонили трансляцію Євро-2012 російською мовою

У Казахстані заборонили трансляцію Євро-2012 російською мовою
Фото: telegraf.dn.ua

У Казахстані на державному каналі заборонили трансляцію першості Європи з футболу російською мовою - передає кореспондент REGNUM.

З 14 червня 2012 р. в ефірі Національного телеканалу "Казахстан" трансляції Чемпіонату Європи з футболу проходять виключно казахською мовою. До цієї дати мовлення було змішаним.

Тим часом, як пояснило кореспондентові джерело, близьке до UEFA, з республікою Казахстан в травні-червні минулого року укладалися договори на змішане мовлення: за умовами контракту, трансляції казахською та російською мовами повинні були здійснюватися на двох телеканалах: "Перший канал - Євразія" (20% належить "Першому каналу") і на ТРК "Казахстан". Однак з невідомих причин чиновники  скасували російську мову на Національному телеканалі "Казахстан".

Примітно, що за цю ініціативу телекомпанію, яка існує на бюджетні гроші, можуть, за деякими даними, очікувати штрафні санкції.

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані заборонили трансляцію Євро-2012 російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути