субота, 23 липня 2016 11:22

Троє кандидатів претендують на посаду президента УЄФА

Троє кандидатів претендують на посаду президента УЄФА
Анхель Марія Вільяр

Президент Федерації футболу Словенії Александер Чеферін, глава Королівського футбольного союзу Нідерландів Майкл ван Праг і президент Королівської іспанської футбольної федерації Анхель Марія Вільяр є офіційними кандидатами на посаду президента Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), повідомляється на офіційному сайті організації.

Вибори нового президента організації пройдуть 14 вересня 2016 року в Афінах, прийом заявок завершився 20 липня.

Кандидати у президенти УЄФА пройдуть "перевірку благонадійності" з боку спеціального комітету ФІФА, так як глава УЄФА автоматично стане віце-президентом ради ФІФА.

Також повідомляється, що Евеліна Крістіллін з Федерації футболу Італії і Лора Маккаллістер з Футбольної асоціації Уельсу висунули свої кандидатури на додаткову для жінок посаду члена УЄФА в раді ФІФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента УЄФА відбудуться 14 вересня

Швейцарське федеральне бюро юстиції 25 вересня 2015 року відкрило справу проти тодішнього президента ФІФА Йозефа Блаттера за підозрою у тому, що він незаконно перевів два мільйони швейцарських франків главі УЄФА Мішелю Платіні в 2011 році. Арбітражна палата комітету з етики ФІФА 21 грудня відсторонила Блаттера і Платіні від футболу на 8 років.

Апеляційний комітет ФІФА 24 лютого пом'якшив санкції щодо функціонерів, скоротивши термін їх усунення до шести років. Обидва чиновника подали апеляцію до Спортивного арбітражного суду (CAS) на відсторонення. CAS 9 травня оголосив, що частково задовольнив апеляцію Платіні і скоротив накладене на нього ФІФА відсторонення від футбольної діяльності до чотирьох років.

Зараз ви читаєте новину «Троє кандидатів претендують на посаду президента УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути