Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2015 10:30

"Тріо атакуючих півзахисників збірної Македонії може створити нам масу проблем" - Шахов

"Тріо атакуючих півзахисників збірної Македонії може створити нам масу проблем" - Шахов
Андрій Шахов: "Проти України збірна Македонії вийде агресивною і гранично налаштованою". ". Фото: xsport.ua

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов поділився з Gazeta.ua своєю думкою про сьогоднішнього суперника збірної України в кваліфікації на Євро-2016 - команду Македонії.

"Останнє місце збірної Македонії в нашій групі стало певною несподіванкою за наявності такої команди, як Люксембург. Судячи з того, що македонська федерація футболу змінила тренера під час циклу, такі результати її не влаштовують. А Любінко Друлович, не сумніваюся, зробить усе, щоб підняти збірну Македонії хоча б над Люксембургом", - вважає Шахов.

Незважаючи на статус одного з аутсайдерів, збірна Македонії була й залишається незручним суперником для України. Нагадаємо, матч у Львові в жовтні минулого року синьо-жовті виграли лише завдяки голу Сергія Сидорчука в кінцівці першого тайму.

"До торішньої жовтневої перемоги ми Македонії в двох матчах чомусь не могли забити. При тому, що ніби балканці набагато нижчі за рівнем. Щось впливає, можливо, навіть те, що Македонія всім колективом захищається, грає в закритий футбол. А українські команди цього не люблять, їм більше до душі контратакуючий стиль, коли є оперативний простір для контратак.

Разом із тим, майбутній матч у Скоп'є, нібито, повинен дати нам невелику перевагу: фактор свого поля й необхідність перемагати повинні змусити балканців грати в більш відкритий футбол. Турнірний розклад такий, що навіть нічия не рятує Македонію від останнього місця", - відзначає експерт.

"За нинішнього тренера Любінко Друловича збірна Македонії постійно дотримується схеми 4-2-3-1. Найсильніша позиція - тріо атакуючих півзахисників, які грають у досить серйозних клубах Європи - Агім Ібраїмі ("Марібор", Словенія), Бесарт Абдурахімі ("Локерен", Бельгія) та Олександр Трайковський ("Палермо", Італія). Плюс, ключовий гравець оборони Ванче Шиков, який хай не через топ-клуб, але знайомий з українським чемпіонатом. Думаю, що на матч проти України, з урахуванням календаря й фактора свого поля вийдуть усі найсильніші".

"Збірній України треба бути готовою до того, що Македонія проти них буде грати агресивно, гранично налаштована. А атакуюче тріо, про яке йшлося вище, може створити масу проблем. Хлопці чудово взаємодіють один з одним, неймовірно технічні. А в нас позиція опорного півзахисника все-таки не найсильніша. Особливо, це може бути відчутним, якщо українці заб'ють швидкий гол і так чи інакше відійдуть ближче до своїх воріт, тоді навантаження на захист і особливо на опорників може бути серйозним. Але думаю, що збірна України виграє в один-два м'ячі", - резюмує Андрій Шахов.

Нагадаємо, матч збірних Македонії і України відбудеться сьогодні, 9 жовтня, в Скоп'є, на стадіоні ""Філіп II Македонський"". Початок - о 21:45. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію прямо зі стадіону - в Македонії працює власний кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «"Тріо атакуючих півзахисників збірної Македонії може створити нам масу проблем" - Шахов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути