Ексклюзиви
середа, 24 серпня 2016 15:42

ТОП-5 спортивних змагань, які приймала Україна
5

У день незалежності України Gazeta.ua нагадує вам найзначніші спортивні події, які відбулися на території нашої країни за 25 років.

Євро-2012 з футболу.

 

18 квітня 2007 року в столиці Вельсу Кардіффі визначили переможця конкурсу на право проведення футбольного Євро-2012. Уперше переможцями стали представники Східної Європи – Україна та Польща.

Спочатку планувалося що турнірі пройде в Києві, Львові, Донецьку та тодішньому Дніпропетровську. Згодом останнє місто замінили на Харків.

Більшість учасників воліли базуватися в Польщі. В Україні жили лише господарі чемпіонату, французи й шведи.

Жодних ексцесів не було. Єдина прикрість – гроза над Донецьком, яка на годину затримала матч Україна – Франція. Наша команда виступила невдало. Єдину перемогу було здобуто у грі проти шведів - 2:1. Два м'ячі забив блискучий Андрій Шевченко. Без травмованого Андрія українці поступилися Франції - 0:2 та Англії - 0:1 і вибули на груповому етапі. Перемогу святкувала Іспанія, яка у фіналі на київському "Олімпійському" розтрощила італійців - 4:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-6 українських тренерів

Євро-2009 з футболу серед 19-річних

 

Першість проходила в Донецьку й Маріуполі. Вісім команд було розбито на дві групи. Першу виграли Англія і Україна. Доля України висіла на волосинці, але Сергій Рибалка зумів забити гол на 85 хвилині гри із Швейцарією.

З іншої групи вийшли Сербія і Франція. У півфіналах переможці першої групи легко розібралися з переможцями другої. Щоправда, англійці здолали французів лише в додатковий час - 3:1.

Українцям його не знадобилося. Євген Шахов на 1-ій хвилині відкрив рахунок, а Денис Гармаш відзначився "дублем" - 3:1. У фіналі забивали лише українці. Гармаш відкрив рахунок на 5-ій хвилині, а Дмитро Коркішко закріпив перемогу на 49-ій – 2:0. Україна вперше й востаннє стала чемпіоном Європи з футболу серед юнаків. Тренував команду Юрій Калитвинцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-8 спортсменів незалежної України

Юнацький чемпіонат світу-2013 з легкої атлетики

 

Змагання знову проходили в Донецьку. Очевидно, хтось на небі знав, що в цьому місці ще довго не буде ніяких міжнародних турнірів. Участь брали юнаки і юнки у віці до 17 років. Українці виступили погано. Єдину бронзову медаль здобула штовхальниця ядра Валерія Семенкова. У підсумку Україна з однією медаллю посіла передостаннє 32 місце. Спортсмени з Ямайки мали 6 золотих нагород і посіли перше загальнокомандне місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 подій в українському спорті часів незалежності

Чемпіонат світу-2012 з фехтування

 

Чемпіонат проводився в Києві і проводився за скороченою програмою. Змагалися лише жінки в командній шаблі й чоловіки в командній шпазі. Ці види не були включені в програму олімпіади в Лондоні. Українські дівчата вибороли срібну медаль, поступившись у фіналі Росії. Віце-чемпіонками стали Ольга Харлан, Ольга Жовнір, Олена Хомрова та Галина Пундик.

Чемпіонат світу-2013 з художньої гімнастики

 

Чемпіонат уперше приймав Київ з 27 серпня по 1 вересня. Українки посіли друге загальнокомандне місце. Вибороли 1 золоту, 2 срібні та дві бронзові нагороди. Чемпіонкою у вправах із обручем стала Ганна Різатдінова. Вона ж здобула срібло в багатоборстві та вправах із стрічкою. Бронзу турніру має Аліна Максименко у вправах із булавами та команда українок у цьому ж виді програми.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 спортивних змагань, які приймала Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути