Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2016 20:20

"Точно будемо грати з 1 воротарем і 4 захисниками": як Шевченко розпочав роботу у збірній України
22

5 вересня збірна України зіграє перший матч під керівництвом Андрія Шевченка. Дебют пройде на "Олімпійському" проти Ісландії. Ця зустріч стане для команди стартом відбору на Кубок світу-2018.

 
29 серпня збірна України розпочала підготовку до історичної події. Андрій Миколайович вперше відкрито поспілкувався з журналістами, а команда провела відкрите тренування для вболівальників.
 
На проводах збірної України на Євро не було стільки журналістів, як на першій прес-конференції Шевченка. Ряд камер був довшим від стола, за яким сидів наставник національної команди.
 
Питання Андрію Миколайовичу cтавили різні: від того "Чи будуть наступні тренування відкритими?" і до "Як вирішити проблему з лівим захисником?" Але тем провалу збірної на Євро-2016 та родинних зв'язків з президентом Федерації футболу України Андрієм Павелком ніхто не піднімав.
 
Шевченко був відкритим та ввічливим з пресою. Але дуже вже лаконічним. Журналістами завжди хочеться знати більше. Із собою на прес-конференцію наставник привів двох гравців - півзахисника київського "Динамо" Сергія Сидорчука та голкіпера донецького "Шахтаря" Андрія П'ятова.
 
"Точно можу сказати, що ми будемо грати з 1 воротарем та 4 захисниками", - пожартував Шевченко у відповідь на питання про тактичну схему збірної України. А потім серйозно додав: "Все залежатиме від стану футболістів і від конкретного суперника. У нас буде кілька тактик, які ми плануємо використовувати. Все одно, найголовніше - структура гри. Сьогодні у нас вже було перше теоретичне заняття. Основні аспекти хлопцям я вже озвучив. Важливо, щоб футболісти якомога швидше освоїли наші вимоги".
 
А от після питання "Чи хотіли б ви мати у збірній такого гравця, як Андрій Шевченко?", Андрій Миколайович задумався. Після паузи відповів, що футболіст з таким іменем залишився у минулому.
"У нас є ті футболісти, яких я викликав на цей збір. У кожного з них я вірю. І саме з ними хочу вирішувати поставлені перед збірною України завдання. А Андрій Шевченко як гравець залишився в минулому", - дуже виважена і мудра відповідь наставника національної команди.
 
Після прес-конференції розпочалося повністю відкрите для вболівальників тренування збірної України. 4 тис. глядачів (на матчі прем'єр-ліги стільки не приходить) вітали команду так, ніби і не було ніякого провалу на Євро.
 
Футболісти вийшли на тренування у формі з прізвищами та ігровими номерами, ніби на офіційний матч.
 
Перед тренуванням кілька світських заходів: офіційна фотосесія збірної України.
 
Інтерв'ю журналістам. Захисник "Дармштадта" Артем Федецький розповідає про адаптацію до чемпіонату Німеччини.
 
Олександр Зінченко, який цей сезон проведе у ПСВ, позував для селфі.
 
Тарас Степаненко роздавав автографи.
 
Андрій Ярмоленко підписував футболку
 
А підпис Дениса Бойка взагалі буде на прапорі України
 
І ще одне фото. Збірна України сфотографувалася разом з дітьми переселенців та воїнів АТО.
 
А тепер до роботи. Спочатку - розминка.
 
Подивитися за роботою збірної України під керівництвом нового наставника прийшов президент ФФУ Андрій Павелко.
 
Також за тренуванням спостерігав куратор збірних України з футболу Мирон Маркевич.
 
Артем Федецький самотньо бігав кола на "Олімпійському". Захисник єдиний працював за індивідуальною програмою.
 
Дуже цікаво було спостерігати за двосторонкою збірної на шість маленьких воріт на чверть поля.
 
Шевченко часто переривав тренування, щоб дати гравцям якісь пояснення і навіть показати, як треба діяти в тій чи іншій ситуації. Нормальна практика на початку роботи тренера. Наставник збірної Ісландії Хеймір Хадльгрімссон зізнавався: "На початку роботи у нас із футболістами тривали безкінечні розмови. Говорили про все: тренування, матчі, поведінку за межами поля, спілкування з пресою".
Помічники Рауль Ріанчо та Мауро Тассотті теж активно допомагали Шевченку донести до гравців нові вимоги та принципи гри збірної України.
Вболівальники уважно слідкували за тренуванням і активно реагували на кожен вдалий удар, сейв чи ефективну дію гравців.
 
"Переді мною стоять два завдання: вивести збірну України на КС-2018 і створити нову команду" - сказав Шевченко на прес-конференції. Перший камінь покладено, але вся робота ще попереду. Легко не буде, але та ж Ісландія чудово показала на Євро, на що здатна збірна, де всі працюють на команду.
Зараз ви читаєте новину «"Точно будемо грати з 1 воротарем і 4 захисниками": як Шевченко розпочав роботу у збірній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути