понеділок, 28 липня 2014 14:23

Світоліна стала найтитулованішим тінейджером, побивши рекорд росіянки

Світоліна стала найтитулованішим тінейджером, побивши рекорд росіянки
Еліна Світоліна увійшла в історію світового тенісу

Захистивши свій титул на турнірі серії WTA у Баку, 19-річна українська тенісистка Еліна Світоліна увійшла в історію світового тенісу як найбільш титулована юніорка.

Останньою тенісисткою, яка до досягнення 20-річного віку щонайменше двічі вигравала титули серії WTA, є росіянка Анастасія Павлюченкова, яка у статусі тінейджера в 2010 і 2011 перемагала на турнірах у Стамбулі і Монтерреї (двічі).

20-річний ювілей Еліна Світоліна відсвяткує 12 вересня нинішнього року.

У фіналі турніру в Баку Світоліна не залишила шансів сербці Бояні Йовановскі, яка була переможницею змагань у 2012 році. Примітно, що на шляху до фіналу українка програла лише в одному сеті - досвідченій італійці Франчесці Ск'явоне. А у вирішальному поєдинку Світоліна взяла ініціативу в свої руки, вигравши першу партію 6:1, а потім довела розпочате до логічного кінця - 7:6 (2).

Відзначимо, що це не перше досягнення Світоліної, пов'язане з її віком: раніше вона стала першою українкою, яка увійшла в топ-70 світового рейтингу у віці 18 років.

Додамо, що в активі Світоліної є ще й перемога на турнірі WTA 125 в Індії. На сьогоднішній день українка займає 38-у сходинку у світовому рейтингу, проте в найближчій перспективі їй під силу зійти на 31-32-е місця.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна стала найтитулованішим тінейджером, побивши рекорд росіянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути