Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2014 15:15

Суперник "Металіста" мріє про фінал Ліги Європи
11

Фото: Ірина Козюпа

Сьогодні харківський "Металіст" зіграє з варшавською "Легією" у матчі третього туру групового етапу Ліги Європи. Зустріч пройде у Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського.

Напередодні наставник "Легії" Хеннінг Берг (норвежець виступав за "МЮ" і "Блекберн Роверс") розповів про підготовку команди. Тренер прийшов на прес-конференцію у супроводі одного з основних гравців "легіонерів" Одрея Дуди. Додамо, що перед візитом у столицю України лідер групи втратив чотирьох гравців - двох центральних захисників, півзахисника і нападника.

"Ми б хотіли, щоб усі наші гравці були здорові. Так, ми втратили кількох виконавців, але привезли у Київ боєздатний і зіграний склад. Сподіваємось кадрові проблеми не вплинуть на нашу гру.

"Легія" показує гарні результати у групі. Ми добре зіграли проти "Локерена" та "Трабзонспора". Після двох перемог у нас перше місце у групі. Але завтра ми очікуємо важкої гри. "Металіст" — це досвідчена і сильна команда. Для нашого клубу важливо розвиватися і рости.

Ми ретельно готуємося до кожного матчу. У складі "Металіста" грають досвідчені, технічні та сильні гравці. Завтрашній матч - це дуже хороший тест для нас".

"Металісту" сьогодні не допоможе Клейтон Шав'єр. Бразилець полетів на батьківщину лікувати шлунок.

"Це дуже хороший гравець, але гра команди важливіша. Впевнений, що на його місце вийде інший хороший футболіст. Тільки гра покаже нам чи "Металісту" відсутність Шав'єра допомогла більше".

Фінал цьогорічної Ліги Європи пройде у Варшаві.

"Це нас мотивує пройти у турнірі якомога далі. Ми є реалістами, але ніхто не заборонив нам мріяти про фінал турніру. Загалом нам би хотілося частіше виступати у Лізі чемпіонів, але це в нас не дуже виходить".

Нагадаємо, у цьому сезоні УЄФА дискваліфікував "Легію" з розіграшу ЛЧ, хоча команда впевнено перемогла "Селтік".

Спочатку матч з "Легією" планували зіграти у Львові, але УЄФА переніс гру до Києва.

"Думаю, "Металіст" не звик грати в інших містах. Виходить, що харків'яни також грають на виїзді. Відсутність рідних стін може нам допомогти. Хоча у матчі з "Трабзонспором" у Туреччині була чудова атмосфера. Фанати голосно співали і гнали свою команду вперед. Ми навіть сумуємо за цим".

Одрей Дуда висловив солідарність із своїм наставником: "Шкода, що не буде вболівальників. Але нам важливо сконцентрувати свою увагу на власній грі".

"Легія" відома своїми ультрас. У прес-службі клубу зазначили, що не знають точної кількості фанатів, які приїдуть підтримати команду у Києві.

Після прес-конференції "Легія" провела тренування на полі стадіону "Динамо". Наставник, персонал і гравці перебували у хорошу настрої. Берг спочатку і сам ганяв з м'ячем, але потім почав уважно стежити за роботою своїх підопічних.

Зараз ви читаєте новину «Суперник "Металіста" мріє про фінал Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути