Ексклюзиви
середа, 25 березня 2015 11:10

Суперник "Дніпра" у Лізі Європи виграв Кубок Бельгії

Суперник "Дніпра" у Лізі Європи виграв Кубок Бельгії
"Брюгге" здолав "Андерлехт" у фіналі Кубка Бельгії з рахунком 2:1 vesti-ukr.com

22 березня у Брюсселі відбувся фінальний матч Кубка Бельгії, в якому зійшлися два найтитулованіших клуби країни - "Брюгге" та "Андерлехт". Вони ж найчастіше володіли кубковим трофеєм (11 і 9 разів відповідно), але суперник "Дніпра" у чвертьфіналі Ліги Європи востаннє святкував тріумф ще в 2007-му, а столичний гранд - в 2008-му.

Складно уявити, щоб в Україні шість років у фіналі не грали ні "Динамо", ні "Шахтар", але в Бельгії вийшло саме так: володарем Кубка ставали "Генк" (2009), "Гент" (2010), "Стандард" ( 2011), "Локерен" (2012), знову "Генк" (2013) і знову "Локерен" (2014), а в ролі переможених виступали "Мехелен", "Серкль" (двічі), "Вестерло", "Кортрейк" і "Зульте-Варегем".

Цей фінал, ясна річ, був особливим, і 45 тисяч вболівальників, що зібралися на трибунах "Короля Бодуена", стали тому свідченням. А перед матчем в Брюсселі довелося попрацювати поліції, стримуючи агресивних фанатів "Брюгге", які всіляко провокували правоохоронців на застосування сили і в підсумку домоглися свого.

Агресія уболівальників передалася і команді Мішеля Прюдомма - знаменитого воротаря збірної Бельгії 1980-1990-х, яка повела в рахунку вже на 12-й хвилині: після подачі зі штрафного прекрасний удар з льоту вдався 29-річному ветерану Тому де Суттеру, який влітку 2013 року прийшов в "Брюгге" з "Андерлехта", де до цього провів чотири з половиною сезони.

Але найцікавіше сталося під завісу поєдинку. На 89-й хвилині 20-річний сербський талант Александар Мітровіч зрівняв рахунок, спритно поклавши м'яч у кут з лінії штрафного майданчика.

Але брюссельці занадто довго раділи, за що були покарані в компенсований час. На 92-й хвилині, кращий снайпер "Брюгге" в Лізі Європи - ізраїльтянин Ліор Рафаелов - не менше ефектно зловив м'яч на ногу за межами штрафного майданчика і приніс перемогу "синьо-чорним".

"Брюгге": Райан, Дуарте, Де Бок, Мюньє, Мешеле, Болінголі Мбомбо (Феліпе Жедоз, 59), Формер, Сімонс, Де Суттер (Уларе, 73), Рефаелов, Іскердо (Клаудемір, 81).

Зараз ви читаєте новину «Суперник "Дніпра" у Лізі Європи виграв Кубок Бельгії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути