пʼятниця, 28 листопада 2014 13:55

Шовковський одягнув футболку з тризубом і заговорив українською після матчу з "Ріу Аве"
4

Фото: Ірина Козюпа

Капітан київського "Динамо" Олександр Шовковський побив рекорд Олега Блохіна за кількістю зіграних матчів у кар'єрі за команду. Зустріч проти португальського "Ріу Аве" у Лізі Європи стала для воротаря 582-ю у футболці клубу. В Олега Володимировича на одну гру менше.

"Динамо" не тільки впевнено перемогло португальців з рахунком 2:0 (голи забили Джермейн Ленс та Мігель Велозу), але й достроково забезпечило собі участь у плей-офф Ліги Європи. СаШо відіграв на "нуль".

Після матчу Шовковський вийшов до журналістів у мікст-зону у футболці з с тризубом. На питання журналістів задані українською мовою відповідав українською.

"Після цього матчу буде 583-й поєдинок. Потім 584-й і так далі, - каже Олександр. - Для мене головне, щоб команда перемагала. А статистика... Колись дітям і внукам буду про це розповідати, а зараз це не має жодного значення.

За майже 21 рік, які я відіграв за "Динамо", близько 3,5-4 років я відновлювався від різних травм.

Я вважаю, що сьогодні ми повністю виконали завдання головного тренера. Гравці "Динамо" зробили все, щоб не дати розбігтися супернику. У другому таймі ми їх дотисли і забили такий необхідний нам гол.

На початку матчу біля наших воріт виникали якісь моменти, але потім ми почали діяти щільніше і не давали супернику вільного простору. Вся команда відпрацьовувала у захисті.

Голкіпер грає у воротах для того, щоб не пропустити і робить для цього все можливе. Ще одна важлива функція воротаря — грамотно підказувати своїм партнерам. Він все бачить і розуміє, як може розвиватися атака суперника. Іноді суперсейв можна замінити підказкою для захисника. Всі 90 хвилин голкіпер має бути готовий. Трапитися може все, що завгодно. Весь матч я старався бути у грі і рухався, щоб не замерзнути.

Кожен день команда працює над тактичними схемами, над тим, як потрібно вести гру, до кожного матчу ми готуємося, враховуючи сильні та слабкі сторони суперника. Наша мета — це перемога у кожному матчі.

Зараз після матчу я б не хотів торкатися теми Майдану. Я досить глибоко і болісно сприймає все, що відбувається.

Я не вперше спілкуюся з журналістами українською, але треба це робити частіше, щоб мати більше практики", - зазначив Шовковський.

Додамо, що вчора на поле "Олімпійського" рекордсмена вивів хлопчик Володя, батьки якого виграли відповідний лот під час благодійного аукціону.

Зараз ви читаєте новину «Шовковський одягнув футболку з тризубом і заговорив українською після матчу з "Ріу Аве"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути