вівторок, 24 травня 2016 19:04

"Шевченко і Ребров у мене вчилися, і я радий, що навчилися"- Леоненко

"Шевченко і Ребров у мене вчилися, і я радий, що навчилися"- Леоненко
Віктор Леоненко. Фото: shahta.org

Екс-форвард київського "Динамо" і телевізійний експерт Віктор Леоненко став гостем радіо "Вести". Зокрема, Віктор Євгенович розповів про...

Про трансфер Гладкого

З приводу Гладкого можу сказати одне: Ребров просто не приймає ніяких рішень. От і все. Кого куплять Григорій Михайлович та Ігор Михайлович, того й буде тренувати Серьога Ребров. Ось - в цьому. А то, що у Гладкого може вийти, а може ні - тут питання. Тому, що там же ж, скоріше за все, Кравець нікуди не поїде; талановитий, Теодорчик, теж, напевно, нікуди не поїде; ще й плюс Мораес.

Про відхід Рауля Ріанчо

Я Вам запропоную цитату на каналі "Футбол" піврічної давності. Це було півроку тому. "Уявіть, ми зараз прибираємо Рауля. Хтось може уявити: буде "Динамо" добре виглядати чи ні? ". І ось Рауль Ріанчо йде з "Динамо". Тому що Суркісам такі люди не подобаються. Григорію та Ігорю Михайловичу не подобаються люди, які можуть щось говорити і якось командувати.

Про ставлення до "Динамо"

Хто сказав, що я на "Динамо" ображений? Це так пишуть просто. Я вже давно пробачив обох Суркісів. Дуже давно причому - за рахунок батюшки, до якого я їжджу в Запоріжжя. Він прозорливий. Він сказав, що я кину курити. Мені нема чого ображатися на "Динамо"? Якби я ображався, я б постійно щось вигадував і говорив, що все погано. А там реально не дуже все добре. Скільки "Динамо" за рік зіграло добре? У них: то "Челсі" - сильна команда; то "Порту" - сильна команда; то "Маккабі" - сильна команда. У підсумку що там "Маккабі"? Один гол випадково забили "Челсі"? І ось, розумієш, не тільки Ребров вигадує відмовки, багато тренерів цим займаються. Тому я і кажу те, що є. У нас починають вигадувати: то футболісти погані, то поля погані. А Ребров для мене - дивно, він-то саме зі мною грав на "городі". Єдине хороше поле було - це в Сімферополі. А решта - навіть Республіканський, колишній "Олімпійський", було не дуже. От і все. А тут - поля погані. Ще про це й воротарі кажуть, що найцікавіше. Ось і шукають відмовки: то футболісти - слабкі, то. Вітя любить говорити - чемпіонат слабкий і футболісти не ростуть. А "Динамо", знаєш як: "Ми - "Динамо", ми - супер-клуб, а, в результаті, граємо погано. Ну нічого. Просто весь світ - проти нас". Ну, поки ось так виходить. Тому-то я ніби як не люблю "Динамо". "Динамо" має грати. Воно, коли грає, я говорю - молодці! Ярмоленко якщо зробив гру, - молодець! Я так і сказав.

Взяв би Реброва тренером, якби був президентом "Динамо"? Ні. Взяв би як перекладача. І то навряд чи. Тому що він - м'який. Мені здається, що замість перекладу він би щось співав. Він нормальний хлопець, але, розумієш, тренер не повинен бути м'який, ниючий і щось вигадувати. Це для мене так: він не повинен бути другом. Другом може бути тільки за полем. Але на стадіоні він повинен бути воякою для будь-якого футболіста.

Про відхід Луческу

Я думаю, що його красиво, добре провели і розлучилися і треба забувати. Тому що в футболі і в усіх видах спорту, та й не тільки в спорті, треба: зробила людина справу - забули і пішли далі. Сказати спасибі - вже сказали, добре проводили. Зараз завдання в "Шахтаря" - не змінювати стиль, і, щоб тренер прийшов і реально продовжував справу Луческу далі. Якщо будуть рости футболісти, це буде супер. А так якщо буде - те ж саме, що й з "Динамо".

Про український футбол

Професійний клуб тільки один я бачу - це Ріната Леонідовича. І він показує. Він і продає провідних гравців, і все одно на горі. А решта клубів виживають, на жаль. А "Динамо", я так розумію, не дуже хоче. Я ж вже казав з приводу цих чотирьох футболістів: Ленс, Юнес Беланда, Мбокані. Вони б зараз могли допомагати, якби Ребров або Рауль не робив ротацію. Тому, що коли ти забиваєш два голи, а потім відразу ж сідаєш і сидиш в запасі, ти розумієш, коли тебе купують за 10-12 або за скільки там мільйонів їх - по 8 купували. Звичайно починаються образи. Так як європеєць починає розуміти, що він - ніякий футболіст, а попереду них - Кравець і Теодорчик. Порівняйте Мбокані, Теодорчика й Кравця.

Я до сих пір вважаю що Шевченко, Ребров та багато інших вчилися в мене. Тому, що, як раніше говорили: "поки ви починали, моя кепка вже висіла в пивному барі!". Розумієш, я навпаки радий тому, що вони навчилися. Я цим пишаюся, і ніколи не буду заздрити. А от чи стануть вони тренерами - це питання. Тому, що проблема єдина, - це те, що може іноді, погодься, треба "напхати", на місце поставити.

Зараз ви читаєте новину «"Шевченко і Ребров у мене вчилися, і я радий, що навчилися"- Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути