Ексклюзиви
неділя, 26 квітня 2015 14:47

"Шахтар" переможе "Динамо", але останнє слово має залишитися за Києвом - п'ять думок напередодні "Класичного"

"Шахтар" переможе "Динамо", але останнє слово має залишитися за Києвом - п'ять думок напередодні "Класичного"
Луческу спробує взяти в Реброва реванш за осінь. Фото: sport-xl.org

Сьогодні де-факто може визначитися чемпіон України 2014/15 з футболу. Це станеться, якщо "Динамо" не програє "Шахтареві" у матчі 21-го туру. Поєдинок відбудеться у Львові, тому що "господар" матчу – чинний чемпіон, і саме в столиці Галичини він проводить більшість "домашніх" матчів цьогосезонної внутрішньої першості.
Початок гри – о 19.30. О 18.30 наш сайт почне текстову трансляцію поєдинку. На "Львів-Арені" працюватиме кореспондент "gazeta.ua", який передаватиме новини з місця подій.

А поки що – передматчева квінтесенція

"Шахтар" повинен перемогти

Причини цього зрозумілі. Чемпіон готувався до гри тиждень, а "Динамо" у четвер проводило матч Ліги Європи у Флоренції. Закінчився він для киян невдало. Відтак на фізичну втому наклалися негативні емоції

Стрес Реброва

Найкраше буде процитувати Олександра Головка. Колишній захисник "Динамо", аналізуючи для dynamo.kiev.ua матч у Флоренції, відзначив: "Ребров у реальному стресі. Людському, професійному". Усе зрозуміло: Ребров працює на такому рівні тільки один рік. Луческу – набагато досвідченіший. І уміє перемагати "Динамо", що неодноразово доводив. Виграв усі ключові поєдинки – "золотий" 2006-го та півфінал Кубка УЄФА 2008/09. І Реброва встиг обіграти у грі за суперкубок. Щоправда, динамівський тренер може парирувати виграшем Кубка України 2013/14 та матчем першого кола нинішнього чемпіонату. Але водночас треба визнати: нинішнє "Динамо" поступається осінньому, а останні ігри чемпіонату команда провела непереконливо.

Кадрові втрати

У "Шахтаря" їх практично немає. "Динамо" може розраховувати на Ярмоленка, зате будуть відсутні Мбокані, Теодорчик, Даніло Сілва та Велозу.

Флангова дуель

Тайсон та Дуглас Коста проти Ярмоленка та Ленса. Хоча не все так однозначно з голландцем. У Флоренції Джермейн зіграв істерично – "Динамо" розчавили в дебюті гри і бігати за м'ячем та суперником легіонер не захотів. Тому Ленс сьогодні може почати на лаві запасних. По-перше, Гусєв боротиметься у будь-якому випадку. По-друге, голландець може знадобитися по ходу гри, коли Срна втомиться. В Луцьку вихід Ленса дуже допоміг. Хоча "Волинь", зрозуміло, - не "Шахтар".
Але Луческу все одно має ширший маневр: у нього серед вінгерів є ще Марлос, Бернард, Ілсіньйо.

Останнє слово має залишитися за Києвом

Ризикну дати прогноз – 2:0 на користь "Шахтаря". Хочеться помилитися, але підстав обмаль. Проте навіть у таборі Ахметова усі розуміють: все в руках "Динамо". Кияни можуть програти сьогодні, але залишаться з двома очками переваги. Попереду п'ять матчів. Вихід на тижневий ігровий графік. Так, на тижневий, бо матчами Кубка України: а) можна пожертвувати; б) з нинішнім "Олімпіком" у півфіналі може впоратися і "Динамо"-2, а фінал запланований уже після закінчення чемпіонату.
І для "Динамо" надважливо "узяти" ці п'ять матчів.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" переможе "Динамо", але останнє слово має залишитися за Києвом - п'ять думок напередодні "Класичного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути