Ексклюзиви
неділя, 05 липня 2015 21:09

"Шахтар" обіграв "Монако" і став третім на турнірі в Любліні - нових гравців Луческу не братиме
22

Донецький "Шахтар" зайняв третє місце на міжнародному товариському турнірі у польському Любліні. Сьогодні "гірники" обіграли французький "Монако" - 3:0.

 
 
 

Загалом турнір добре організований (під час матчу журналістам навіть воду приносили). Окрім того, що матч за третє місце вирішили зіграти в обід, коли температура повітря становила +32.

 
 
 

Хоча футболісти носилися полем так, ніби не відчувають ніякої спеки. І глядачів сьогодні зібралося значно більше, ніж вчора. Тільки от незрозуміло, кого вони більше підтримували. Мабуть, красивий футбол. Навіть коли команди виходили на поле, то вболівальники оплесками вітали як гравців "Монако", так і футболістів "Шахтаря".

 
 
 

Стартовий склад "Шахтаря" мав дві зміни у порівнянні з данними протоколу. Замість Андрія П'ятова і Максима Малишева на поле вийшли Антон Каніболоцький та Дентіньо.

 

Якщо вчора без мікроскопа була помітна різниця у класі "Шахтаря" та "Лехії", то сьогодні зустрічалися суперники приблизно одного рівня. Жодна з команд не закривалася у захисті. Звідси голи та велика кількість моментів.

Вже за 15 стартових хвилин Марлос оформив дубль. Бразилець обидва голи забив класними ударами у дальній кут воріт Сейду Сі. Молодий сенегальський воротар міг ще пропустити такий гол-близнюк від "Шахтаря", але цього разу зіграв надійно.

В одному з моментів диктор відзначив сейв воротаря "Шахтаря", назвавши Каніболоцького П'ятовим. Але за хвилину виправився.

На 24-й хвилині арбітр змилостивився над гравцями і влаштував технічну перерву. Луческу використав цей час, щоб висловити невдоволення грою Степаненка та Шевчука.

 

Один із помічників Леонарду Жардіма ледь не зубами вчепився в резервного рефері. Арбітр довго заспокоював представника чемпіонату Франції. У другому таймі пану знову щось не сподобалося і він на весь стадіон кричав, що арбітру треба купити собі нові окуляри. Або щось подібне. До речі, всі зустрічі турніру довірили польським суддям.

У другій половині першого тайму в Каніболоцького додалося роботи. Антон відіграв спокійно і надійно. Одного разу навіть отримав по руках від Томаса Лемара. Загалом "Шахтар" переважав "Монако" у володінні м'ячем і легко проходив центр поля.

На другий тайм Луческу випустив П'ятова та Малишева, які були анонсовані ще у стартовому протоколі. Також вийшли Азеведо та Гладкий. Жардім взагалі змінив весь склад команди. У другому таймі португальський тренер навіть випустив на поле гравця, якого раніше замінив.

На 51-й хвилині ефектний гол забив Тайсон. Бразилець відзначився ударом зі штрафного з-за меж карного майданчика. "Гірнику" трохи допоміг рикошет від гравця у стінці.

Як і на початку першого тайму, "Шахтар" залишив суперника без м'яча, атакуючи флангами. "Монако" вичікував і намагався контратакувати. Інколи виходило вкрай небезпечно. На 59-й хвилині м'яч після удару Джессі Пі лизнув поперечину.

На 65-й хвилині атака "Шахтаря" завершилася дуже сильним ударом Тайсона. Бразилець ледь трансляційну камеру не розбив.

Після цього Луческу провів ряд замін, замінивши в тому числі і Даріо Срну. Капітана "Шахтаря" вболівальники вітали особливо гучно.

За 20 хвилин до кінця матчу арбітр знову дав гравцям перепочити. І сам одним махом випив півлітрову пляшку води.

 

В останні хвилини "Шахтар" володів м'ячем, але контроль не переріс у гольові моменти. Швидкості в матчі остаточно впали і всі вже чекали на фінальний свисток. Арбітр компенсував всього хвилину і на тому муки гравців закінчилися.

Після завершення матчу організатори нагородили команди. "Монако" і "Шахтар" отримали по Кубку. Тільки "гірники" за третє місце, а монегаски за четверте.

 
 
 

Після цього обидва наставники прийшли на прес-конференцію.

 

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу:

"Чудовий турнір, лише не варто було розпочинати матч в таку спеку. А так суперники, стадіон, поле — чудові.

Це були тренувальні матчі, в яких ми могли перевірити наших молодих гравців на фоні таких команд, як "Монако". Ми змогли всіх забезпечити ігровою практикою. Загалом я задоволений побаченим.

Трансфери? Ми вже двох гравців продали. Купувати нікого не плануємо. Гратимуть ті, хто є в команді".

 

Наставник "Монако" Леонарду Жардім:

"Розчаровані, що зайняли останнє місце, але ми дали шанс проявити себе нашим молодим гравцям. Коли з відпустки вийдуть наші збірники, такої можливості у них вже не буде".

У мікст-зоні Луческу продовжив консультувати організаторів турніру.

 

"Потрібно було безкоштовно роздати квитки школярам та судентам, щоб на матчах був повний стадіон. Дві-три тисячі — це надто мало.

Два різних "Шахтаря"? Вчора основний час матчу з "Лехією" завершився 0:0. Ми поступилися в серії пенальті. Гравці трохи недооцінили польський клуб. З "Монако" футболісти краще знайомі", - зазначив Луческу.

"Шахтар" продовжить підготовку до сезону у Швейцарії. 14 липня "гірники" зіграють з київським "Динамо" в матчі за Суперкубок України.

"Тільки Тайсон не підписав фото, а так у мене є всі гравці "Шахтаря", - хвастається польський підліток, який приїхав з мамою зі Щецина. Гортає великий альбом, де є фотографії всіх гравців команд-учасниць турніру. - Ловили гравців в аеропорту, біля готелів, на стадіоні".

 

"Представники "Ганновера" навіть запросили зайти в готель і подарували брелоки. А коли в "Шахтарі" дізналися, що у нас немає квитків на матч, то подарували пропуски на віп-місця", - жінка показує руку з наклеїним паперовим браслетом.

Запрошую поляків до Львова на Лігу чемпіонів. Хлопець, очевидно, не проти. Мама від такої ідеї не в захваті.

"Ти мене розориш", - зітхає жінка. Але коли я кажу їй, що один злотий коштує шість гривень, вона замислюється.

Турнір у Любліні

Матч за третє місце

"Шахтар" Україна - "Монако" Франція — 3:0

Голи: 1: 0 Марлос (6), 2: 0 Марлос (15), 3: 0 Тайсон (51)

"Шахтар": Каніболоцький (П'ятов, 46), Срна (к) (Кобін, 67), Кучер (Ордець, 61), Ракицький (Воловик, 67), Шевчук (Азеведо, 46), Степаненко (Малишев, 46), Дентіньо (Караваєв, 67), Марлос (Танковський, 67), Тейшейра (Гринь 61), Тайсон (Болбат, 76), Феррейра (Гладкий, 46)

Переможцем турніру став "Ганновер", який у серії пенальті здолав "Лехію" - 4:2 (основний час 1:1).

Місцеві вболівали за "Лехію". Хоч команда і не з Любліна, але своя. А в "Ганновера" був свій фан-сектор. За командою приїхало кілька десятків фанатів. Після матчу всі гравці пішли дякувати вболівальникам за їх підтримку.

 
 
Німці володіли ініціативою, а "Лехія" ловила суперника на контратаках. У матчі було більше боротьби, ніж моментів. Перший тайм завершився без голів. У середині другого команди обмінялися пострілами у поперечини.
 
 
 
На 65-й хвилині "Лехія" заробила право на пенальті. Самуель Радлінгер м'яч відбив, але просто на ногу Стояну Враньєшу. З другої спроби півзахисник не схибив. На 78-й хвилині поляки могли забити вдруге, але удару Себастьяну Міла трохи забракло влучності.
 
 
 
"Ганновер" зрівняв рахунок на 88-й хвилині завдяки влучному вистрілу Кенана Карамана. На "Лехію" чекала друга серія пенальті поспіль. Але цього разу поляки її програли — 2:4. Голкіпер "Ганновера", мабуть, бачив учорашній матч і парирував два постріли команди з Гданська.
 
 
 
Після матчу пройшло нагородження команд. "Лехія" та "Ганновер" отримали по Кубку. 
 
 
 
А німці ще й порцію святкового конфеті.
 
 

Фінал

"Ганновер" Німеччина - "Лехія" Польща - 1:1 (основний час), 4:2 (пен)

PS. Після фіналу з журналістами поспілкувались організатори турніру. Основна думка: організацією задоволені, хоча є ще над чим працювати. Найбільше поляків засмутила відвідуваність. Але роздавати безкоштовно квитки вони не збираються. Це не їх принцип. 

Вболівальники і польські журналісти у свою чергу невдоволені тим, що "Монако" і "Ганновер" привезли резервні склади. Організатори пояснили це об'єктивними причинами, але пообіцяли в майбутньому врахувати цей момент.

 

Турнір у Любліні стане щорічним. І "Ганновер" вже заявив про готовність боронити трофей. 

Щодо участі української команди, то організатори хотіли б запросити київське "Динамо", яке має у своєму складі поляка Лукаша Теодорчика. Поляки сподіваються, що такий учасник буде привабливим для місцевих фанатів і для вболівальників з України. Якщо ж не вдасться спокусити киян, то організатори знову наберуть номер "Шахтаря". 

До речі, вболівальники визнали "гірників" найбільш видовищною командою турніру. Фанам також сподобалося, що "Шахтар", на відміну від німців та монегасків, приїхав основним складом.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" обіграв "Монако" і став третім на турнірі в Любліні - нових гравців Луческу не братиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути