Ексклюзиви
вівторок, 25 серпня 2015 12:12

"Шахтар" не дозволить "Рапіду" нав'язати свою гру", – Грачов
5

Фото: shakhtar.com

Сьогодні донецький "Шахтар" має вирішити питання виходу до групового турніру Ліги чемпіонів. Суперник – австрійський "Рапід". Матч відбудеться у Львові. Початок – о 21.45. Наш сайт вестиме тектову трансляцію.

"Сьогоднішній матч проти "Рапіда" має скластися для "Шахтаря" доволі легко, – вважає колишній форвард гірників Віктор Грачов. – Донеччани гратимуть так, як у першій грі з "Фенербахче" – тривалий контроль м'яча, розіграш "до вірного" й мінімум небезпеки біля своїх воріт. Головне – не дати розбігтися гравцям "Рапіда" та створити численну превагу біля донецьких воріт. Звісно, ні в якому разі не варто забувати про контргру", – вважає Віктор Олександрович.

"Ще навесні 2014, коли гірники поступилися чеській "Вікторії", я відзначав, що "Шахтарю" конче необхідно навчитися грати в обороні. Не можна весь час проводити в атаках. Тепер можу заявити, що тут бачу значний прогрес. Донеччани розуміють, що не варто давати австрійцям можливість нав'язати боротьбу так, як це сталося у другому таймі віденського матчу. Гадаю, що наші гравці з часів матчу з "Вікторією" достатньо зміцніли в психологічному плані й не дозволять австрійцям нав'язати у Львові свою гру, – каже Грачов
Експерт віддає належне команді із Відня.

"Звісно, "Рапід" – не подарунок. Команда змогла вибити із Ліги чемпіонів легендарний "Аякс". На те саме гості розраховують і у Львові. Відомі випадки, коли "Шахтар" дозволяв собі розслаблятися. Але не цього разу. Можна втратити концентрацію у матчах чемпіонату, але згодом усе надолужити. Хвилинна розслабленість у останньому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів може завершитися дуже печально.

Тут грають не "Ворскла" і не запорізький "Металург", а чемпіони й віце-чемпіони своїх країн. При нагоді вони можуть жорстко покарати за недооцінку. Гірники вже обпеклися на "Тімішоарі" шість років тому й мусять пам'ятати той урок. Якщо, не дай Боже, пролетять повз Лігу чемпіонів, можуть утратити психологічну рівновагу й у матчах чемпіонату України", – непокоїться Віктор Олександрович.

Нагадаємо, що перший матч у Відні завершився перемогою "Шахтаря" - 1:0. Єдиний м'яч забив Марлос.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" не дозволить "Рапіду" нав'язати свою гру", – Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути