пʼятниця, 27 листопада 2015 15:07

Розбір польотів: "Шахтар" провів перше тренування після "Реала"
13

Даріо Срна

Майже 20 хвилин. Стільки наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу пояснював своїм футболістам їхні помилки у матчі Ліги чемпіонів проти мадридського "Реала". У середу "гірники" програли на "Арені Львів" - 3:4 і втратили шанси на вихід з групи.

Сьогодні донеччани провели відкрите тренування на олімпійській базі "Святошин", що біля Києва. Це частина підготовки до недільного матчу "Шахтаря" проти ужгородської "Говерли".

"Матч з "Реалом" був дуже емоційним, але нам потрібно повернутися до чемпіонату, - каже Алекс Тейшейра, який за відсутності дискваліфікованого Даріо Срна грав проти королівського клубу з капітанською пов'язкою. - Вчора у нас був вихідний, а сьогодні ми розпочали тренування. Зараз найважливіше для нас - стати чемпіонами. Тому потрібно вигравати всі матчі. І неважливо з яким рахунком. Щодо мене, то хочеться побити рекорд - забити 25-26 голів".

Бразилець здивував журналістів. Алекс зрозумів майже всі питання, поставлені йому як російською, так і українською мовами.

Ярослав Ракицький так і не зізнався, що в емоційному пориві під час матчу з "Реалом" сказав Луческу. Захисник лише зазначив, що нічого такого не сталося і все нормально. З Містером після гри поговорити не вдалося, адже футболіст пішов на допінг-контроль.

На початку тренування Луческу зібрав гравців біля себе. Наставник досить жорстко поговорив з підопічними. І навіть показав, як потрібно було діяти, щоб Роналду та Карвахаль не забили своїх голів. Найчастіше Містер звертався до Азеведо.

"Це не критика, а просто розмова для того, щоб такі помилки надалі не повторювалися, - пояснює Луческу. - У матчі з мадридцями ми дуже багато помилялися. Поки бразильці звикли виконувати тільки атакуючі дії і менше уваги звертають на роботу у захисті. Не всі, звичайно. Але новачки цим грішать. Наприклад, Азеведо. Він причетний до трьох голів мадридського "Реала". Помилявся і Ракицький. Ярослав погано атакував гравців.

На результат вплинула не командна гра, а індивідуальні помилки тих чи інших футболістів, недотримання принципів гри, неувага, відсутність концентрації, часом розслабленість, поверхове ставлення до своїх обов'язків".

Олександр Гладкий не тренувався. Але нападник приїхав на базу разом із сином. Можливо, колись він гратиме за "Шахтар", як і його батько.

"Він отримав сильний удар і поки не може навіть виконувати пробіжки, - пояснює Луческу відсутність Гладкого на полі. - Малишев сьогодні проводить перше тренування у загальній групі. Гринь поки грає у другій команді. І робитиме це до кінця сезону. Спробуємо знайти йому команду, де він міг би мати ігрову практику".

Перші 20 хвилин тренування були відкритими для журналістів. Луческу і далі пояснював бразильцям, як треба грати в обороні. Як футболісти вивчили цей урок покаже, у першу чергу, матч проти ПСЖ у Парижі. "Шахтар" і "Мальме" в останньому турі Ліги чемпіонів вестимуть заочну боротьбу за Лігу Європи.

Зараз ви читаєте новину «Розбір польотів: "Шахтар" провів перше тренування після "Реала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути