Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2015 15:27

"Росії треба дати провести Кубок світу"

"Росії треба дати провести Кубок світу"
"Збірній України буде дуже важко, якщо команда кваліфікується на Кубок світу-2018" - грецький журналіст joinfo.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що потрібно бойкотувати Кубок світу-2018.

"Доки російські війська в Україні, проведення турніру в Росії — немислиме", - зазначив президент.

Ми запитали іноземних журналістів чи треба відібрати у Росії Кубок світу-2018 через анексію Криму та підтримку сепаратистів на Донбасі.

Емануеле Джуліанеллі, Італія, пише у видання "FourFourTwo", "Tuttocalciatori" і "Il Messaggero.it"

"Хороше питання. Якщо говорити щиро, то я не щасливий, коли політика впливає на спорт. Але агресія Росії ставить під загрозу мир у світі. Для мене футбол є символом миру. То ж, якщо Росія і надалі провокуватиме війну, то буде не дуже добре, якщо вона залишатиметься організатором Кубка світу-2018".

Сергій Бєсєдін, Молдова, головний редактор сайту totalmedia.md

"Я вважаю, що відбирати у Росії (або у будь-якої іншої країни, яка раніше була затверджена господинею Кубка світу) не те що не можна, а це буде просто блюзнірство. Футбол на відміну від тієї ж Олімпіади завжди був, є і, я сподіваюся, буде поза політикою!

Тому якщо для Олімпіади різного роду бойкоти, ігнорування та інші політичні рішення, цілком, норма, то футбол прекрасний тим, що завжди був вище і сильніше від політики. Олімпіада - це висловлення інтересів політиків. Футбол - висловлення інтересу народу.

Саме тому якщо ФІФА піде на поводу у політиків і відбере Кубок Світу у будь-якої умовної держави, будь-то Росії, України, США, Монголії або Гондурасу - це буде прогин під політику і під політиків.

Все що сталося останнім часом між Росією і Україною - це вина політиків. Через них і так постраждало багато людей в обох країнах. Так чому ж народ повинен знову страждати через вищестоящих? У чому винен простий мужик з Єкатеринбурга або Мордовії? Чому він повинен страждати і не потрапити на Кубок Світу, якщо він жодного разу в своєму житті не був в Україні і в Криму і у нього навіть немає закордонного паспорта? Яких сепаратистів він підтримує?

Так що буде дуже прикро, якщо провідні європейські збірні за наказом своєї влади почнуть бойкотувати КС-2018 і не приїдуть до Росії. Спортсмени, як і прості люди, ні в чому не винні! Для інтересів політиків вже є Олімпіада. Якщо ще й футбол потрапить під категорію впливу володарів світу, то це буде чергова образлива поразка простого народу над тими, хто завжди ними панує".

Петротос Костас, Греція, журналіст сайту SPORT 24

"Речі, які зараз відбуваються між Росією та Україною, не є хорошими. Національній збірній України буде дуже важко, якщо команда кваліфікується на Кубок світу-2018. Але, якщо ФІФА прийме рішення не проводити турнір у Росії, то проблем буде ще більше. Росіяни скажуть, що у минулому таких прецедентів не траплялося і ситуація стане ще гарячішою. Я думаю, Росії треба дати провести Кубок світу".

Більше про цю тему читайте у новому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Росії треба дати провести Кубок світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути