неділя, 25 вересня 2016 11:55

Росія уникла розгрому від Канади
5

Сьогодні вночі відбувся найбільш статусний поєдинок світового хокею. Збірна Канади приймала Росію у півфіналі Кубку світу і перемогла – 5:3. Що було в матчі?

Автор: rsport.ru
 

1. Росіянам поталанило. Рахунок, на перший погляд, пристойний. Принаймні не такий, як на Олімпіаді-2010 у Ванкувері. Тоді в чвертьфіналі Канада перемогла – 7:3.

Але перевага господарів у швидкості, агресивності, індивідуальній майстерності відчувалася упродовж усього матчу. Особливо в третьому періоді, коли гості були зім'яті. За рахунку 5:2 тренер росіян Олег Знарок замінив воротаря на шостого польового гравця. І канадці дивом не влучали у порожні ворота. Натомість отримали третю шайбу в свої.

Автор: rsport.ru
 

2. Сергій Бобровський – найкращий воротар Кубку світу. Він витяг Росію у 1/2 фіналу. Для того, щоб піти далі, мав зіграти матч усього свого життя. Не вийшло. Бобровський відстояв добре. Але для протистояння Канаді цього замало. А шайба Маршанда за рахунку 2:2 з категорії тих, які воротар такого класу мав парирувати.

Автор: rsport.ru
 

3. Росіяни абсолютно безпорадно грали у більшості – жодної шайби на турнірі у форматі 5 на 4. Канадці вилучалися, а гострота була біля їхніх воріт після стрімких випадів суперника. Рятував Бобровський.

Автор: rsport.ru
 

4. Канада серйозно тисла у другому періоді, ведучи в рахунку. Але не зуміла його подвоїти. Натомість пропустила дві шайби. Саме кінцівка другого періоду найкраще вдалася росіянам, коли вони кілька разів накочували на ворота суперника і розіграли кілька цікавих комбінацій.

Автор: rsport.ru
 

5. Лідери Росії – Олександр Овєчкін та Євген Малкін – нічого в атаці не показали. Одного з найкращих центрфорвадів світу – Павла Дацюка – не було через травму. Натомість канадський капітан Сідні Кросбі "зробив" перші два голи своєї команди. Спочатку відкрив рахунок, "обікравши" захисника Куликова. А головне – в критичний для господарів момент матчу, коли вони поступалися, вивів Маршанда майже на порожні ворота. Рахунок став 2:2, а в заключному періоді фаворита матчу було не зупинити. Росія готова себе тішити гідним програшем, але навіть у Кремлі мають розуміти: їх команда нині не може рахуватися навіть другою силою у світовому хокеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубок світу з хокею. Півфінал. Канада-Росія - 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)

Зараз ви читаєте новину «Росія уникла розгрому від Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути