середа, 26 лютого 2014 17:57

"Простіть нас, ми звільняли Україну" - з Лобановського зняли брезент
21

Фото: Ірина КОЗЮПА

На колонаді стадіону "Динамо" активісти повісили портрет Валерія Лобановського. Арена носить ім'я легендарного тренера. Полотно розмістили на тому місці, де раніше було зображення Валерія Васильовича. Воно згоріло ще під час перших сутичок на Грушевського.

На банері є напис "Необачне рішення завжди легше прийняти. Важче — розумне, оптимальне". Схожий портер Лобановського висить з іншого боку колонади під велетенською емблемою "Динамо". Його повісили наприкінці січня.

Частина колон побілена. Раніше вони були обписані та обпалені вогнем. Колонада і пам'ятник Лобановського опинилися в епіцентрі протистояння мітингувальників із силовиками. Раніше пам'ятник стояв біля входу на стадіон, але клуб вирішив перенести його на місце фан-шопу.

"Ми зняли брезент із пам'ятника, коли закінчились бої. Тепер йому вже нічого не загрожує", - розповів один із протестувальників.

Біля пам'ятника і навколо прилеглої території активісти кладуть квіти і світять лампадки у пам'ять про загиблих. Біля ніг Лобановського також є кілька букетів та два написи - "Простіть нас, ми звільняли Україну" та "Я люблю Україну".

Зараз ви читаєте новину «"Простіть нас, ми звільняли Україну" - з Лобановського зняли брезент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути