пʼятниця, 17 червня 2016 11:15

"Більшість прогнозів на Євро-2016 надто оптимистичні і відривають нас від реальності" - Попов

"Більшість прогнозів на Євро-2016 надто оптимистичні і відривають нас від реальності" - Попов
Олександр Попов

Головний редактор сайту "Dynamo.kiev.ua" Олександр Попов в своєму інтерв'ю Gazeta.ua перед стартом Євро-2016 передбачив результат виступу збірної України на Євро-2016.

Команда Михайла Фоменка грає, а точніше - вже дограє в одній групі з Польщею, Німеччиною і Північною Ірландією. Після вчорашньої поразки в матчі з британцями синьо-жовті втратили навіть теоретичні шанси на вихід з групи і гра з поляками 21 червня стане для нашої збірної останньою на турнірі. Давайте пригадаємо, що сказав Олександр Попов незадовго до початку європейської першості.

"Думаю, що більшість прогнозів щодо перспектив збірної України на Євро-2016 є надто оптимістичними і трохи відривають нас від дійсності. В таких випадках потім боляче падати.

Якщо спробувати повністю абстрагуватися від ейфорії, пов'язаної з наближенням футбольного свята і тверезо оцінити потенціал збірної України, то, з моєї точки зору, виходить наступний сценарій.

Співвідношення сил між збірними України та Німеччини навіть не обговорюється - думаю, всім зрозуміло, що в стартовому поєдинку Євро-2016 тільки надвдалий сценарій гри допоможе українській національній команді уникнути поразки.

Але якою б не була поразка і хто б її не завдав, вона завжди боляче б'є по настрою команди. А часу на психологічне відновлення після матчу з Німеччиною у наших майже не буде. Та й сил, впевнений, в поєдинку з німцями буде витрачено чимало. Тому до матчу з Північною Ірландією збірна України підійде в не ідеальній готовності. А мова йде про гру з британською командою. Думаю, всі вболівальники в курсі, яка у нас, м'яко кажучи, не райдужна статистика матчів з британськими збірними. Ну і нарешті, нинішня збірна Північної Ірландії - досить міцна команда з поставленою грою, яка за весь відбірковий цикл Євро-2016 програла лише один раз.

Ось потрібно і спробувати відповісти на питання, з огляду на всі фактори: які шанси збірної України обіграти Північну Ірландію? Такі шанси, безумовно, є. Але здобути перемогу в цьому поєдинку збірна України зможе, лише видавши максимум свого потенціалу і віддавши максимум своїх сил. Найбільш же ймовірним результатом зустрічі з Північною Ірландією мені бачиться нічия. Нічия за підсумками поєдинку, гранично насиченого жорсткими єдиноборствами (з британцями інакше не буде). Це означає, що після цього матчу збірна України буде не тільки виснажена, але і цілком може мати кадрові втрати. А що відбувається з нашою збірною України в таких ситуаціях, ми бачили в другому поєдинку плей-оф відбору КС-2014 з Францією.

І ось в такій ситуації збірній України треба буде вигризати перемогу над Польщею в заключному турі групової стадії. Так, поляки теж підійдуть до цієї зустрічі з усякого роду втратами і не в ідеальному своєму стані. Але, думаю, запас міцності у збірної Польщі все-таки більший. Тому і з цим матчем не все так очевидно для збірної України. У будь-якому випадку, саме поєдинок з Польщею, швидше за все, буде вирішальним для української збірної. І він може завершитися з будь-яким результатом - все буде залежати від того, в якій готовності і з якими втратами підійдуть до нього суперники після двох перших поєдинків на Євро-2016.

А, крім усього іншого, турбує ще один фактор. Є відчуття, що збірна України зараз знаходиться в атмосфері якогось свята. Чудовий настрій перед найважливішими матчами - це прекрасно. І це потрібно! Але ще більш важливим є налаштування. Саме це допомогло збірній України пройти Словенії у плей-оф відбору Євро-2016. А наявність одного лише святкового настрою може запросто обернутися крахом. По ходу чемпіонату Європи недолік мотивації і налаштування вже навряд чи компенсуєш - з цим фактором потрібно працювати прямо зараз. Сьогодні!", - сказав Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому збірна України провалилася на Євро-2016?

Зараз ви читаєте новину «"Більшість прогнозів на Євро-2016 надто оптимистичні і відривають нас від реальності" - Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути