вівторок, 24 травня 2016 21:19

Потенційний наставник "Шахтаря" народився у Мозамбіку і не любить пива

Через кілька днів донецький "Шахтар" назве ім´я нового наставника. Про це сьогодні заявив генеральний директор "гірників" Сергій Палкін.

Швидше всього наступником Мірчі Луческу стане португалець Паулу Фонсека. Принаймні, українська та португальська преса називають 43-річного тренера "Браги" найреальнішим кандидатом.

Відомо, що контракт буде підписаний на два роки із зарплатою два мільйони євро за сезон. Фонсека приїде в Україну зі своїм тренерським штабом.

Паулу вже знайомий із "Шахтарем". Його "Брага" зустрічалася з "гірниками" у чвертьфіналі Ліги Європи. "Зброярі" тоді програли із загальним рахунком 1:6.

Але сам Фонсека залишив дуже позитивне враження. В аеропорту Львова після прильоту португалець фотографувався з вболівальниками і роздавав автографи.

 

Того ж дня команда провела тренування на "Арені Львів". Так вийшло, що передматчеву прес-конференцію відвідало чимало журналісток, які активно задавали питання. Фонсека це відзначив.

"Тільки жінки в Україні не бояться задавати питання"- пожартував з цього приводу.

Наступного дня Паулу вивів футболістів на прогулянку Львовом. Команда пройшлася центром міста.

 

"Львів дуже красивий, - зізнався Фонсека під час прогулянки. - Місто нагадує мені Брагу. Архітектура дуже схожа. А ще помітив, що тут багато молоді".

На питання чи португалець зміг покуштувати місцевого пива відповів, що не любить цього напою. А от кава це зовсім інша річ.

Після матчу Фонсека був не в кращому гуморі через розгромну поразку, але зірвав оплески журналістів на прес-конференції.

"Хочу подякувати за теплий прийом. Ми зустріли тут дуже привітних та усміхнених людей. Я особисто вболіватиму за те, щоб "Шахтар" виграв цю Лігу Європи".

Схоже, тепер Фонсека зможе сам спробувати виконати це завдання.

Паулу Алешандре Родригеш Фонсека народився 5 березня 1973 року у столиці Мозамбіка Мапуту. Має подвійне громадянство. Вільно спілкується англійською.

Грав на позиції центрального захисника у португальських клубах. Завершив кар´єру у 2005-му році. Тоді ж почав тренувати. Працював тільки з португальськими командами. З "Пасуш де Феррейра" став третім у чемпіонаті Португалії. Але з "Порту" провалився.

Минулої неділі виграв з "Брагою" Кубок Португалії, обігравши у фіналі "Порту". "Зброярі" вперше за півстоліття і вдруге у своїй історії завоювали цей трофей.

Після матчу Фонсека відмовився говорити про своє майбутнє. Його контракт з "Брагою" закінчується наступного року.

У футболі щоразу доводиться починати з нуля: пам'ятні моменти Луческу у "Шахтарі"

Зараз ви читаєте новину «Потенційний наставник "Шахтаря" народився у Мозамбіку і не любить пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути