неділя, 29 травня 2016 12:44

Подача - дуже важливий елемент у грі проти Серени - Світоліна

Прес-конференція першої ракетки України Еліни Світоліної після матчу третього кола на Ролан Гаррос.

Нагадаємо, українка обіграла Ану Іванович з Сербії і вийшла в 1/8 фіналу.

 

"Іванович - дуже досвідчена тенісистка, і це відчувалося. Не можу сказати, що підготовка до матчу проходила не так, як до попередніх ігор. Все було досить звичайно.

Ключовий момент у цьому матчі, як мені здається, - це позитивний настрій. Важливо було дотримуватися плану на гру. Навіть, коли психологічно я втомлювалася, то намагалася все одно робити те, що тренер говорив мені до початку поєдинку. Мені потрібно було фокусуватися на тому, що повинна робити я і залишатися позитивною. У грі були злети і падіння, як у мене, так і у неї.

Як мені здається, сьогодні я була дійсно в кращому настрої, ніж в попередні сім наших зустрічей. Я відчувала себе впевненою, не знаю, все було так, як повинно було бути. Я робила все вірно. Навіть після помилок, я зберігала мотивацію і позитивне мислення. Це було важко, але я рада, що змогла перемогти в двох сетах після семи минулих поразок проти неї.

У чому головна користь від роботи з Жюстін (тренер Світоліної)? Думаю, найважливіше - це її досвід. Вона сама грала і добре розуміє, що я відчуваю на корті. Є наставники, які на такому рівні самі не виступали. Це не добре і не погано, просто це інший досвід.

 

З приводу матчу з Сереною ми ще не говорили. Безумовно, це буде велике випробування для мене, таке ж, як і сьогодні. Перша перемога проти Іванович - це великий крок для мене. У психологічному плані мені потрібно залишатися сильною і позитивною, це не юніорський теніс і не юніорська психологія. Звичайно, я ще роблю багато прикрих помилок, але я рухаюся вперед. І на цьому шляху без помилок не обійтися.

Це буде важкий матч, але я постараюся дати 100% з себе у цьому поєдинку.

Що допомогло мені виграти сет у Серени на Australian Open в минулому році? Я показувала свій теніс. І у мене добре працювала подача. Це дуже важливий елемент в грі проти Вільямс. Коли вона подає, ти ніколи не знаєш, що станеться. Треба залишатися спокійною, грати гідно. Можливо, цього разу у неї буде найкращий день, а може найгірший день? Можливо, у тебе з'явиться шанс. Все залежить саме від цього, будуть у тебе можливості чи ні.

У поточному сезоні у мене були різні результати. Початок грунтового сезону не склався, тому що у мене була травма. У фізичному плані я мала проблеми, а це важлива складова моєї гри. Я бігаю за всіма м'ячами, тому мені потрібно бути на 100% готовою. Без цього мені складно показувати свій найкращий теніс. Ми з командою робимо все, що в наших силах. Кожен намагається зробити щось, щоб допомогти мені вдосконалюватися. Ми важко працюємо, як на корті, так і поза ним.

Чи відчуваю я себе комфортно в цій лізі тенісистів, які пробилися в другий тиждень змагань на Великому Шоломі? Можливо, на Ролан Гаррос, так. Але на інших турнірах цієї серії мені важче. Але я можу попрацювати над багатьма речами, є ще стільки всього, і в моїй грі, і в підготовчому процесі, що можна поліпшити. Це важкий процес, я вам чесно скажу. Але кінцевий результат вартий того.

Чи дивилася я в дитинстві матч Серени і Жюстін в Парижі? Я не бачила їх знаменитий поєдинок на Ролан Гаррос, але, мені здається, я дивилася той, де вони грали в Мельбурні. Не думаю, що буду його переглядати, якщо буду зустрічатися з Сереною (сміється). Але у нас з Енен дуже різний теніс. Якщо вона в моїй команді, це не означає, що я буду грати так, як вона. Це просто неможливо. Ми абсолютно різні люди. Ми просто намагаємося знайти щось, що підійде мені і моїй грі", - сказала Світоліна.

 

Додамо, що зустріч Еліни і Серени Вільямс відбудеться в понеділок.

Зараз ви читаєте новину «Подача - дуже важливий елемент у грі проти Серени - Світоліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути