Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2015 21:14

Павелко пограв з журналістами у футбол
25

"Карточок я не взяв. Залишив їх у роздягальні. Впевнений, що всі тут коректні футболісти, - каже Сергій Шебек, головний арбітр матчу між збірною працівників Федерації футболу України та командою спортивних журналістів.

"Біблії не маю, але я обіцяю вам, що судитиму чесно", - жартує екс-арбітр ФІФА і рекордсмен українського вищого дивізіону за кількістю проведених ігор. 226 матчів в еліті!

 

Зустріч вирішили провести напередодні Міжнародного дня спортивного журналіста. Обидві команди виставили дуже зіркові склади. Господарів (все-таки грали на одному з полів НТК ім. Баннікова) на поле вивів президент ФФУ Андрій Павелко. Функціонер грав центрфорварда і одягнув футболку з сьомим номером.

 
 
Журналісти зібрали дуже грізну команду з Віктором Вацком та Ігорем Цигаником у складі. 
 
 
 
Зустріч розпочалася з виконання гімну України. Все як у матчах прем'єр-ліги.
 
 
 
 
 
Двоє представників ЗМІ зараз перебувають у зоні АТО. На гру прийшли їх дружини та доньки. Через рідних ФФУ передала журналістами подарунки та грамоти. А демобілізований після п'яти місяців служби у Нацгвардії Вадим Коробенко не тільки зіграв у поєдинку, але й став одним з найкращих гравців матчу.
 
 
 
Передматчеве відео
 
 
Спільне фото в дусі цінностей УЄФА - фейр-плей і Respect.
 
 
 
Грали два тайми по 30 хвилин на штучному покритті.
 
 
 
Глядачів на трибунах було не багато. І дарма! Коли ще Павелко гратиме проти Вацка і Циганика?
 
 
 
Та й сама гра вийшла видовищною. Журналісти діяли по схемі 4-4-1. У команди ФФУ було два нападника і насичена центральна зона. 
 
 
 
Перший тайм завершився без голів. Господарі більше володіли ініціативою, але обом командам бракувало гостроти попереду.
 
 
 
Циганик закривав правий фланг збірної журналістів. Діяв на позиціях захисника і хава
 
 
 
Коментатор матчу Олександр Гливинський
 
 
 
Лавка запасних збірної журналістів. Всі у грі
 
 
 
Не обійшлося без травм. Воротар збірної журналістів не дав собі забити, але вивихнув мізинець правої руки. Лікар відразу надав голкіперу медичну допомогу. Павелко і колеги - моральну. 
 
 
 
У перерві матчу ще кілька футболістів звертались до лікаря за допомогою. На щастя, обійшлося без серйозних травм.
 
 
 
Схоже, у перерві матчу Шебек взяв карточки з роздягальні. Арбітру довелося показати попередження, щоб згасити емоції. На полі ніхто не хотів поступатися.
 
 
 
Це ультрас збірної ФФУ та їхнє модульне шоу
 
 
 
У другому таймі журналісти отримали підсилення - Павелко змінив синю футболку на жовту і перейшов у команду ЗМІ. Президент ФФУ мав чудовий шанс забити гол і принести перемогу журналістам, але екс-партнери завадили сімці реалізувати свій момент.
 
 
 
Другий тайм завершився внічию - 1:1. Команда ФФУ зрівняла рахунок буквально за секунду до фінального свистка.
 
 
 
Атакувальний хавбек збірної журналістів Віктор Вацко. 
 
 
 
Зустріч журналістів і функціонерів завершили серією пенальті
 
 
 
 
 
Серію 11-метрових виграла команда ФФУ - 5:4.
 
 
 
 
 
Журналісти тепер прагнуть реваншу і вже обговорюють формат майбутнього поєдинку. Наприклад, трава замість штучного поля і більша кількість учасників. Павелко не проти:
 
"Сьогодні грали дві чудові команди. Обидва колективи люблять футболу, - каже президент ФФУ після гри. - Мені навіть більше сподобалося грати за журналістів. Багатьох з них я давно знаю. Це гарний початок нової традиції. Впевнений, що у нас будуть нагоди зустрічатися регулярно. Можна зробити турнір чотирьох команд. Запросимо ще ультрас та воїнів АТО".
 
 
А ще можна залучити збірну прем'єр-ліги чи команду президентів клубів. Свого часу очільник об'єднання Віталій Данілов став найкращим гравцем парламентського турніру з футболу. 
 
Збірна Федерації футболу України — Збірна спортивних журналістів - 1:1

Голи: Іванченко (60) - Бутко (50)

Збірна ФФУ: Варчак, Бойко — Павелко (к), Костюченко, Піроженко, Майоров, Руденко, Єгоров, Лікаренко, Дараган, Куніцин, Дідух, Морозенко, Оскома, Благодарний, Проценко, Кучер, Іванченко

Збірна журналістів: Сухенко (Football.ua) — Ситник, Мальчевський (обидва — Footboom.com), Бутко, Звєров, Циганик (всі — "2+2"), Гапоненко (сайт "Футбол-24"), Гіленко, Вацко (обидва — ТК "Футбол"), Сай (к) ("Факти"), Пількевич ("Команда"), Лінник (сайт УЄФА), Паткевич, Корзаченко (обидва — Footclub.com), Мула ("Громадське ТБ"), Світличний (Sport.ua), Танасюк ("Сегодня"), Коробенко (спортивний оглядач).
 


Серія пенальті — 5:4
 


Довідка:

Міжнародний день спортивного журналіста відзначається з 1995 року за ініціативою Міжнародної асоціації спортивної преси. Дата для свята не випадкова: 1924 року в Парижі була утворена Міжнародна асоціація спортивної преси (АІПС), яка нині об'єднує близько півтори сотні національних спілок журналістів. Сталося це 2 липня, і цей день і став датою для цього міжнародного свята.
Зараз ви читаєте новину «Павелко пограв з журналістами у футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути