субота, 10 грудня 2016 13:29

Олімпіада-2018 може пройти без росіян

Олімпіада-2018 може пройти без росіян

Член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Герхард Хайберг заявив, що МОК може розглянути можливість відсторонення російських спортсменів від участі у зимових Олімпійських іграх-2018 у Пхенчхані.

Приводом для цього стала інформація, представлена в другій частині доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена.

"Я шокований. Я знав, що не варто чекати нічого хорошого, але це гірше, ніж будь-хто міг собі уявити. Ще ніколи в міжнародному спорті не було скандалу більшого, ніж цей.

Ми чекали виходу другої частини доповіді Макларена і зараз почнемо дискусію. Якщо факти вірні, то порушники будуть позбавлені медалей, а ті, хто стояв нижче у підсумкових протоколах, піднімуться вгору.

Я не проти того, що ми вже зараз на основі нашої інформації і цієї доповіді, будемо змушені сказати росіянам, що вони не братимуть участі у майбутніх зимових Іграх у Пхенчхані", - уклав Хайберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відстороненим від Олімпіади російським атлетам виплатять 40 млн рублів

У п'ятницю, 9 грудня, незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чолі з Маклареном виступила з другою частиною доповіді про махінації з використанням заборонених препаратів у російському спорті.

Зокрема, в ньому повідомляється, що фальсифікації з допінг-пробами виявлено у двох росіян, які виграли чотири золоті медалі Олімпіади 2014 року в Сочі. Співробітників Московської антидопінгової лабораторії звинуватили в приховуванні позитивних проб сечі за допомогою додавання в них солі і кави.

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада-2018 може пройти без росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути