середа, 25 листопада 2015 19:10

"Обов'язково будемо подавати апеляцію, це був не расизм" - Суркіс

"Обов'язково будемо подавати апеляцію, це був не расизм" - Суркіс
Ігор Суркіс

Президент ФК "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс повідомив, що клуб подасть апеляцію на рішення УЄФА, яким покараний двома домашніми матчами без глядачів у Лізі чемпіонів.

"Ми дуже засмучені цим рішенням, вважаємо подібне покарання занадто суворим, тому обов'язково будемо подавати апеляцію. Ми спробуємо зробити все можливе, щоб як мінімум скоротити кількість матчів без глядачів", - сказав він у середу.

Суркіс переконаний, що сам інцидент став наслідком провокації, але при цьому зазначив, що чудово розуміє стурбованість УЄФА, що докладає величезних зусиль для боротьби з насильством на трибунах і будь-якими проявами дискримінації. "Але я вважаю, що це був не расизм", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 25 листопада контрольно-дисциплінарна інстанція з етики УЄФА винесла вердикт по матчу 20 жовтня між київським "Динамо" і лондонським "Челсі", згідно з яким український клуб проведе два матчі в єврокубках без глядачів і заплатить штраф.

"Динамо проведе два найближчих матчі в єврокубках без глядачів, а на третій матч заборона поширюється умовно з випробувальним терміном на три роки. Київський клуб також оштрафований на 100 тис. євро", - повідомляє сайт uefa.org.

Контрольно-дисциплінарна інстанція з етики розцінила дії вболівальників "Динамо в матчі Ліги чемпіонів проти" Челсі ", як "расистські, і порушують статтю 14 дисциплінарного регламенту організації".

22 жовтня УЄФА відкрив справу стосовно "Динамо" за расистську поведінку вболівальників та інші інциденти на стадіоні НСК "Олімпійський" під час матчу Ліги чемпіонів проти "Челсі".

Після матчу в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що група молодих людей напала під час матчу на трибунах стадіону на глядачів, серед яких були темношкірі вболівальники. Даний інцидент був зафіксований представниками організації "Футбол проти расизму в Європі" (FARE).

Київський клуб був звинувачений в неналежній поведінці уболівальників, відповідно до статті 16 дисциплінарного регламенту і блокуванню сходів, що порушує статтю 38 правил безпеки УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «"Обов'язково будемо подавати апеляцію, це був не расизм" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути