середа, 11 липня 2012 14:49

Німеччина хоче стати Олімпійським конкурентом Януковича

Німеччина хоче стати Олімпійським конкурентом Януковича

Національний олімпійський комітет (НОК) Німеччини розглядає можливість подачі заявки Мюнхена на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

"Майже рівно через рік після прийняття рішення МОК (Міжнародного олімпійського комітету), яке розчарувало усіх нас, про місце проведення ігор 2018 року Баварія і Мюнхен знову вирішили обговорити можливість (боротьби за Ігри). Пусковим механізмом для такого рішення стало рішення НОК США не брати участь в олімпійської гонці 2022 року", - заявив в офіційному листі президент НОК Німеччини Томас Бах.

На думку глави НОК Німеччини, неучасть США в боротьбі за право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року підвищує шанси європейських претендентів.

Визначальним моментом для Мюнхена стане вибір столиці літніх Ігор 2020 року, який відбудеться у вересні 2013 року на сесії МОК в Буенос-Айресі. За право прийняти ОІ-2020 сперечаються Токіо, Стамбул і Мадрид.

"Рішення МОК щодо Олімпійських ігор 2020 року буде мати велике значення з точки зору оцінки перспектив Мюнхена", - вважає Бах.

Про своє бажання поборотися за Олімпійські ігри 2022 року вже заявили норвезький Осло і швейцарський Граубюнден. Також добиватися права прийняти Білу Олімпіаду буде і Україна, про що неодноразово заявляючи президент Янукович.

Офіційні заявки в МОК претенденти повинні будуть подати в 2013 році. Вибори столиці зимових Олімпійських ігор-2022 відбудуться в 2015 році на сесії МОК в Куала-Лумпурі.

Відзначимо, столиця Баварії претендувала на проведення зимових Ігор 2018 року, але програла південнокорейському Пхенчхану.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина хоче стати Олімпійським конкурентом Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути