Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2016 11:59

Никифоров, Цимбалар і Саленко зрадили збірну України - Лужний

Никифоров, Цимбалар і Саленко зрадили збірну України - Лужний
Олег Лужний зіграв більше 50 матчів за збірну

Колишній футболіст збірної України Олег Лужний звинуватив у непатріотизмі кількох українських футболістів, які на початку 1990-х вирішили виступати за збірну Росії.

"Чи сприймали ми перший матч в історії збірної України як історичний? Ще й як сприймали! Інша справа, що форми не було, але нічого страшного. Така наша історія, її не перепишеш. Пам'ятаю, що жодного легіонера у нас не було - лише гравці "Динамо", "Шахтаря", "Чорноморця" і "Дніпра".

Також була створена тренерська рада з трьох наставників - збірну до матчу готували Прокопенко, Пузач і Яремченко. Грали не в Києві, а в Ужгороді, щоб угорцям було ближче добиратися.

У тому матчі брали участь Никифоров, Цимбалар і Саленко, які пізніше виступали за збірну Росії. Чи варто вважати їх зрадниками? Так, це і є чиста зрада! Вони повинні були грати за свою збірну. Зрозуміло, що їм в Росії запропонували кращі умови. І все ж, незважаючи на те, що вони грали в чемпіонаті Росії, вони не повинні були погоджуватися виступати за їхню збірну.

Лужний відмовився очолити "Карпати"

Жодні гроші не можуть зрівнятися з патріотизмом. Навіть спокуса виступу на КС-1994 не мала вплинути на рішення змінити громадянство. Я б точно ніколи не проміняв Батьківщину!" - наводить слова Лужного журнал "Футбол".

Зараз ви читаєте новину «Никифоров, Цимбалар і Саленко зрадили збірну України - Лужний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути