Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2016 13:38

"Немає ніякого конфлікту з Ракицьким" - Паулу Фонсека

"Немає ніякого конфлікту з Ракицьким" - Паулу Фонсека
Паулу Фонсека. Фото: sportarena.com

Наставник донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека розповів про підготовку до матчу третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів проти швейцарського "Янг Бойз" і заперечив конфлікт із захисником команди Ярославом Ракицьким.

Яка кадрова ситуація в команді перед матчем з "Янг Бойз"?

"На щастя, у нас немає травмованих гравців крім Шевчука. Він навіть не прилетів з нами".

Ми вже бачили "Шахтар" у кубковому матчі і в чемпіонаті. Якою команда буде в Лізі чемпіонів?

"Ми не будемо кардинально відрізнятися від цих двох матчів. Ми будемо дуже амбіційною командою у важливому турнірі і проти сильного суперника. Нам потрібно бути на 100% зосередженими, щоб виграти цей матч. Наша мета — перемогти у двох поєдинках з "Янг Бойз". У гравців така сама ціль. Ми працюємо на одну справу".

Яка ситуація з Ярославом Ракицьким? Він не потрапив у заявку команди у стартових матчах сезону.

"Насправді немає ніякого конфлікту з Ракицьким. Це просто мій вибір. Як ви знаєте, деякі гравці пізніше розпочали збори, адже були задіяні у своїх збірних на Євро. Футболісти, які працювали зі мною з перших днів, краще розуміють мої ідеї.

Ні краплі не сумніваюся, що Ракицький та інші гравці, які зараз не грають, з часом зрозуміють наші вимоги і в них також з'явиться можливість грати. Ні з Ярославом, ні з будь-яким іншим гравцем у мене особисто проблем нема.

Правила футболу ще ніхто не змінював. На поле можуть виходити всього 11 гравців. Поки ми граємо так. Мене часто запитують про гравців, які не грають. Але ніхто не запитує про футболістів, які виходять на поле, - сміється Фонсека. - Немає ніяких проблем. Футболісти, які виходять на поле, показують хорошу гру".

Чи можна назвати Фреда лідером команди?

"Лідерами у нас є всі гравці. Я вже кілька разів говорив, що немає футболісти, який був би вищим від команди. Фред, як і інші гравці, показує чудовий результат. Цього ми і прагнемо. Гравці мають розуміти. Якщо вони не готові, то завжди знайдуться футболісти, які можуть їх замінити. У нас дуже збалансований склад команди. Тому всі мають розуміти, що не можуть дозволити собі відволікатися. Інакше ризикують бути заміненими. Незамінних у нас немає".

Склад "Шахтаря" вже стабілізувався?

"Можливо, в матчі проти "Янг Бойз" ви побачите якісь зміни. Я не дивлюсь далеко у майбутнє, а думаю про завтрашній матч. Я радий, що можу обрати будь-якого з гравців, які є в нашій команді. Вони добре себе показують".

Які сильні та слабкі сторони можна виділити в "Янг Бойз"?

"Ми чимало часу приділили вивченню суперника. Напевне, після жеребкування всі подумали, що "Янг Бойз" не такий вже і складний суперник. Ми вже бачили їх матчі і треба визнати, що легко нам не буде. Це дуже фізично сильна команда з якісними гравцями у передній лінії. У нас буде важка гра і не думаємо, що нас чекає легка прогулянка. Нам залишається викластися на 100%, щоб виграти матч".

"Шахтареві" краще грати у Лізі чемпіонів чи у Лізі Європи?

"Краще грати у Лізі чемпіонів, незалежно від команд, які там можуть зустрітися. Цей турнір престижніший і привабливіший. Зрозуміло, що Ліга Європи теж хороший турнір. Але зараз ми думаємо тільки про Лігу чемпіонів. Найгірше — це не грати в жодному з турнірів", - жартує Паулу.

Додамо, що матч "Шахтар" - "Янг Бойз" пройде 26 липня у Львові. Початок зустрічі о 21:45. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку. Прямий ефір на каналі "Україна".

Зараз ви читаєте новину «"Немає ніякого конфлікту з Ракицьким" - Паулу Фонсека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути