Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2015 10:54

"Нехай Суркіс віддасть 10 комплектів "золота", коли брат був президентом ФФУ" - Коломойський

"Нехай Суркіс віддасть 10 комплектів "золота", коли брат був президентом ФФУ" - Коломойський
Фото: forbes.ua

Власник "Дніпра" Ігор Коломойський в інтерв'ю програмі "ПроФутбол" прокоментував рішення балотуватися на пост президента ФФУ.

"Вирішив балотуватися на посаду президента ФФУ, бо побачив, що в нас тривають якісь тіньові гри. Я не збирався балотуватися, ви бачили, це все було на останніх хвилинах. Але коли я дізнався, що знявся з невідомих причин Лубківський і знявся президент пляжного футболу Харченко, я зрозумів, що в нас у футболі знову починаються якесь тіньові ігри впливу. Все далеко від футболу, непрозоро, тому я вирішив балотуватися. Цікаво подивитися, хто мене буде змушувати, щоб я знявся. Поки ще не змушували, але тиждень залишився. Кандидатура Павелка обговорювалася, вона була з усіма узгоджена. У мене особисто Павелко питав, чи не буду я проти, щоб він висувався. Я сказав, що не буду проти. Але давайте розділимо на дві частини. У нас назріла ситуація зі зміною президента федерації Конькова. Ви пам'ятаєте, як він обирався, що це супроводжувало, які були баталії. Можна по-різному оцінювати роботу Суркіса, але тоді з ним вчинили несправедливо. Я до останнього сподівався, що Григорій Михайлович теж балотуватиметься, і в чесній боротьбі ми отримаємо результат, який був сфальсифікований в 2010 і 2012 роках. Але в зв'язку з тим, що він не балотувався... Павелко спілкувався з усіма президентами клубів, і зі мною спілкувався. Я був не проти - молода амбітна людина, тим більше з Дніпропетровська. Це жарт. (Сміється.) Я був не проти, але коли почалися тіньові гри... Я не розумію, хто заважає Павелку виграти в чесній боротьбі. Яка необхідність була змушувати Лубківського та Харченка зніматися? Побоювання конкуренції, бажання отримати результат ще до виборів мене збентежило", - сказав Ігор Валерійович.

При цьому прокоментував свої шанси обратися на пост президента ФФУ.

"Ті 42 або 47 колективних членів повинні вислухати програми, почути, хто чого хоче у футболі, оцінити заслуги у футболі і нести відповідальність перед своїм вибором. У нас у футболі одні вкладають, інші голосують. Може, вони теж будуть брати участь в утриманні клубів? За моїми відчуттями, на наступний чемпіонат може максимум десять команд залишитися. Найголовніше, чи будуть власники клубів допомагати людині, яка звалить на себе цей тягар. А враховуючи, що почалися знову підкилимні ігри - у нас знову футбол розколеться на червоних, білих, зелених, синіх. Одні будуть підтримувати, інші - не будуть. А часи зараз не найкращі, людям не до футболу. І зараз це буде дуже невдячна посада. Поки Павелко був готовий звалити на себе це, і готовий до чесної боротьби виграти вибори - не питання. Але зараз я буду з ним боротися. Якщо я своїм прикладом показую іншим власникам клубів, що це можна робити [вкладати кошти у розвиток футболу] - то це одна ситуація. Якщо Павелко, який не утримує жодного клубу, буде розповідати всім, що треба вкладати гроші - подивимося, як це вийде. Ви зрозумійте, сьогоднішні вибори - це будуть, мені здається, тільки проміжні вибори. Він заручився цією підтримкою, коли інших кандидатів не було. Коли Маркіян Лубківський подався і через тиждень знявся. Будуть проміжні вибори, а влітку можливо ще одні позачергові вибори, тоді поговоримо по-іншому. Я вважаю, що це довга історія. І марафон у нас буде. Якщо навіть виграє Павелко, цими виборами справа не обмежиться", - вважає Коломойський.

"Конфлікт інтересів? Давайте будемо відверті і розберемося "а судді хто?". Хто може мені взагалі розповідати про конфлікт інтересів? Якщо це Ігор Михайлович Суркіс, нехай він здасть десять комплектів золотих медалей, коли Григорій Михайлович був президентом федерації. Тоді ми будемо на рівних розмовляти. "Дніпро" скільки там за останні десять років виграв медалей, бронзових... А Коньков, ми розуміємо чия це була голова, що говорила, і чиї команди він виконував, і хто керував федерацією футболу. Ви помітили, в нас як президент в країні змінюється, так і президент ФФУ змінювався. У мене немає часу проводити агітаційну роботу. Я вийду на Конгрес і спробую переконати колективних членів. Там же є процедура, вони прийдуть з готовими рішеннями, завданнями на голосування. Тому я ставлюся до цього як до піднятої рукавичці, яку він кинув футбольному співтовариству, коли він почав знімати тіньовим чином інших кандидатів. Я вважаю, що після того, як він зняв двох кандидатів, він і сам міг би знятися і перенести ці вибори, щоб дати іншим кандидатам з'явитися на агітацію. Але якщо так, нема питань - буду брати участь у цих виборах. Якщо не оберуть - будемо обиратися в липні. Коли наступний чемпіонат не почнеться, Павелко ж доведеться йти у відставку. Якщо хтось буде знову затівати тіньові ігри, інші клуби в цьому брати участь не будуть. Я знаю мінімум п'ятьох президентів, які не хочуть далі брати участь у футболі", - сказав він.

"Зараз найлегше побудувати нову систему з нуля, коли старі всі акули звалилися. Можна спробувати і в футболі вибудувати нову систему, причому в футболі це можна зробити швидше, ніж у всьому суспільстві. Оскільки футбол не настільки інертний як все суспільство. У нас в чемпіонаті залишилося 14 команд. З них теоретично фінансово стабільних клубів 6-7. Ну, три ще потягнемо. А де брати ще чотири? Тому все треба починати з нуля, створити нові правила, які не дозволять створити ситуацію, коли у нас є два суперклуби, решта на підтанцьовці. Більше на підтанцьовці ніхто перебувати не хоче", - підкреслив Коломойський.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай Суркіс віддасть 10 комплектів "золота", коли брат був президентом ФФУ" - Коломойський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути