Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2015 10:48

"Не хочу слухати, щоб люди на мене кричали. Завтра готовий скласти повноваження" - Маркевич

"Не хочу слухати, щоб люди на мене кричали. Завтра готовий скласти повноваження" - Маркевич
Мирон Маркевич емоційно прокоментував поразку від "Ворскли" fcdnipro.ua

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич прокоментував поразку від "Ворскли" (0:2) у 16-му турі прем'єр-ліги.

Склалося враження, що команда не налаштувалася на матч. Підтвердіть або спростуйте це твердження?

"Навпаки, вони налаштовувалися як ніколи. Але часто буває, коли сильно хочеш, а психоемоційний стан не найкращий, і результат не вийшов. Футболістів немає в чому звинувачувати. Вони грають, як можуть. Я їм про це і в роздягальні сказав. Є така ситуація, і її треба пережити. В основному, завжди винен головний тренер. Футболістам можна висунути якісь претензії, але вони сьогодні хотіли грати".

Які фактори впливають на мотивацію футболістів?

"Ми сьогодні підрахували: разом із травмованими немає шістьох футболістів, які грали минулого сезону й визначали обличчя команди. Мотивація? Ви праві, вона не та, що була минулого сезону. Плюс селекція. Прийшли, переважно, безкоштовні футболісти. Тут все разом. Щось одне виділити важко.

Зараз така ситуація, що, напевно, не до футболу. Це не тільки у нас, а в багатьох клубах. Я давно говорив, що командою потрібно займатися, тим більше такою, як "Дніпро", і тим більше після такого сезону, який команда провела на хорошому рівні.

Багато є нюансів, і мені важко зараз щось сказати. Команда не грає, і завжди винен головний тренер. Але я прогнозував цю ситуацію. Ще місяці 3-4 тому сказав, що буде біда. Але, напевно, поки що не до футболу.

Десь тиждень тому я побачив суми, які отримують футболісти. Чесно скажу, в "Металісті" й близько не було таких зарплат. Але ми платили преміальні кожну гру. Потрібно заробляти гроші, а так - вийшов, потрусив дупою, і отримав раз на місяць. Потрібно все міняти. Витрачаються великі гроші, а толку ніякого.

Але до мене не прислухаються. Сказали, що я комплектацією не займаюся, а основне завдання - тренувати. Потрібно зустрічатися і розмовляти. Справа не в мені. Три місяці тому я просив відпустити мене, бо прогнозував цю біду. Я не хочу слухати, щоб люди на мене кричали. Я не в тому віці вже, це по-перше, а якщо справа в мені, я завтра готовий скласти повноваження.

Але потрібно щось міняти. Це у мене вже накипіло. Я пихчу на базі і бачу, що все неправильно. Виявляється, за вихід на поле платять гроші, але це ж його обов'язок вийти на поле. А я думаю, чому вони так всі рвуться до складу. Так за це бонус є! Не може такого бути.

Потрібно переглядати все і зрізати. Виходьте на поле - це ваші преміальні. Заробили - отримали. А так, зрозуміло, що вони будуть триматися за цю команду. Де ще вони такі гроші зароблять?"

Чи готові ви будувати команду з молодих гравців з нуля, як це зробили свого часу "Карпати"? І коли ви останній раз говорили з президентом клубу?

"Бачилися ми останній раз після фіналу Ліги Європи. Так, можна робити команду з молоді, і в мене була така ідея. Але з якої молоді. У нас хороший 97-й, 98-й, 99-й роки народження. Є хороші пацани. Але щоб вони швидше змогли увійти в ритм, в гру, потрібен кістяк команди.

Зараз всі молоді грають в Запоріжжі - і 9:1. Не думаю, що це вихід. Так, по одній-дві людини потрібно підключати і робити нову команду. Це однозначно. Але, по-перше, можна хороших молодих брати футболістів і з-за кордону. Так, вони дорого коштують, але на це треба йти. Тому що ми зараз взяли гравців просто закрити дірки - це не вирішує питання.

Не хочу порівнянь, але коли прийшов Рамос, йому було повна довіра і дали великі гроші на трансфери. Розумію, що зараз не ті часи, але якщо хочемо щоб в "Дніпрі" була серйозна команда, потрібно дійсно її робити. Плюс підключати наших молодих хлопців 17-18 років. Але це має бути поступово. А якщо ми зараз візьмемо всіх молодих, то нічого не буде.

Повторюся, є дуже хороші пацани, я тільки позавчора якраз дивився матч U-19. Ми на збори чоловік п'ять візьмемо обов'язково, щоб вони зрозуміли, що таке основний склад. Але потрібно чекати - це не так просто. Тільки в кіно буває, щоб молоді взяли і побігли".

"Карпати" таким чином зменшили зарплатну відомість і змусили інших футболістів грати...

"Немає питань, щоб зменшувати відомість. Але потрібно заробляти гроші на полі, а не просто так. "Карпати"? Не думаю, що у "Дніпрі" вас влаштує 8-10 місце. Ви ж хочете, щоб команда грала в єврокубках. І я це хочу, і всі цього хочуть. У "Карпат" інше завдання: виховати когось і відразу продати. Я б так не хотів. Моя присутність тоді взагалі не потрібна. Це може робити і молодий тренер. Можна йти і таким шляхом, але мені це не цікаво", - сказав Маркевич.

Зараз ви читаєте новину «"Не хочу слухати, щоб люди на мене кричали. Завтра готовий скласти повноваження" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути