середа, 24 травня 2017 14:17

"Голи слід чекати у кінці першого тайму чи на початку другого"- експерт про фінальний матч Ліги Європи

"Голи слід чекати у кінці першого тайму чи на початку другого"- експерт про фінальний матч Ліги Європи
Переможець фіналу Ліги Європи отримає путівку до групового раунду Ліги чемпіонів. Фото: twitter.com

Оглядач журналу "Футбол" Сергій Бабарика прокоментував майбутній фінал Ліги Європи між нідерландським "Аяксом" та англійським "Манчестер Юнайтед".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Букмекери назвали фаворита фіналу Ліги Європи

"Не можна не звернути увагу на те, що команди підходять до очного вирішального побачення з різною мотивацією. МЮ неодноразово підкреслював, що розглядає перемогу у фіналі винятково як перепустку до групового етапу Ліги чемпіонів. Це неправильно, це неповага до такого турніру як Ліга Європи. Вона такого не пробачає, ми вже бачили, скільки на цьому обпеклося команд, які спочатку вважалися фаворитами. Та й сам "Манчестер Юнайтед" у півфіналі із "Сельтою" по лезу ножа ходив, мав усі шанси вилетіти. Як би таке ставлення не зіграло з командою Моуріньйо злий жарт. І з іншого боку "Аякс" - команда, яка прагне повернути собі колишню славу, не грала в фіналі єврокубка з 1996 року (фінал Ліги чемпіонів 1996 року, програш у серії пенальті "Ювентусу", 2:4 - Gazeta.ua) і налаштована виграти матч. Усі гравці максимально хочуть себе проявити.

Якщо буде швидкий гол, то багато шансів побачити відкритий, видовищний футбол. Але, найімовірніше, голи слід чекати десь у кінці першого тайму або на початку другого. Команда, яка першою пропустить, буде атакувати і, найімовірніше, відіграється. Думаю, обидві команди заб'ють, адже й МЮ, і "Аякс" мають проблеми в захисті. При цьому англійці дуже сильно покладаються на свою захисну лінію, хоча вона їх уже не раз підводила. "Аякс", ймовірніше, будуватиме гру саме від оборони, але піти ва-банк у разі потреби здатний. Якщо ж дійде до серії пенальті, то тут більше шансів у МЮ, все-таки Ромеро досвідченіший у цьому воротар, ніж його візаві з "Аякса". Але при цьому голландці мають всі шанси виграти цей фінал, не доводячи до лотереї. У них для цього є все, в першу чергу - більш правильна мотивація.

Арбітр Дамір Скоміна - досвідчений суддя, не пригадаю якихось серйозних скандалів за його участі. Завжди намагається бути непомітним. Рішення УЄФА його призначити однозначно правильне. Добре, що не поставили якогось іспанця, який міг би влаштувати бійню з картками. Плюс Скоміна вже багато років у числі топ-арбітрів і заслужив, щоб його призначили на таку гру", - резюмує Бабарика.

Фінал Ліги Європи між "Аяксом" та "Манчестер Юнайтед" відбудеться сьогодні, в Стокгольмі, на стадіоні "Френдс Арена". Початок о 21:45, текстовий онлайн проведе наш сайт.

Чинним переможцем турніру є іспанська "Севілья", яка в торішньому фіналі з рахунком 3:1 обіграла англійський "Ліверпуль".

Зараз ви читаєте новину «"Голи слід чекати у кінці першого тайму чи на початку другого"- експерт про фінальний матч Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути