Ексклюзиви
вівторок, 26 квітня 2016 14:38

Міні-футбольній турнір у Києві дав надію і гроші дітям із синдромом Дауна
11

Вихідними в столичному спорткомплексі ЦСКА відбувся благодійний турнір по міні-футболу "Кубок відкритих сердець 2016" серед корпоративних команд. Метою заходу був збір коштів на програму ранньої допомоги для дітей з синдромом Дауна, яка діє в Центрі раннього розвитку Всеукраїнської благодійної організації (ВБО) "Даун Синдром".

"Завдяки турніру "Кубок відкритих сердець" ми можемо зібрати кошти на розвивальні та навчальні програми, адже Центр не фінансується ані державою, ані містом. А також діти, котрі приходять на турнір вболівати, встановлюють людський та емоційний контакт з дорослими учасниками. За роки проведення турніру ми змінили суспільну думку щодо таких дітей і в колі наших учасників", - говорить президент організації Сергій Кур'янов.

Відзначимо, що учасниками змагань стали понад 150 людей різних професій з 15 компаній. Багато з них постійно беруть участь у турнірі, який відбувається вже вшосте. А перший символічний гол у ворота забив вихованець Центру раннього розвитку, 5-річний хлопець з синдромом Дауна – Денис Шпиль.

Всі зібрані кошти від внесків учасників, а це 163 500 грн, спрямовуються на навчання та розвиток дітей з хромосомною аномалією. У ВБО "Даун Синдром" діти можуть займатися з педагогами, відвідувати заняття з дефектологом, логопедом, психологом та іншими профільними спеціалістам аби підготуватися до навчання в школі.

"Життя нашої родини розділилось на "до" і "після" Центру, – каже Тетяна Яремчук, мама 5-ти річної дівчинки з синдромом Дауна. – Раніше ми жили у зоні АТО, де немає подібних закладів. З переїздом у Київ, коли Маші було 4 роки, ми одразу записались в Центр на консультацію. Спеціалісти, щоразу дають нам домашні завдання і ми старанно їх виконуємо. Перші результати побачили уже через місяць: донька почала чітко виражати, що хоче чи не хоче зробити, що подобається чи не подобається. А головне – у Центрі мене навчили як правильно поводитись з власною дитиною. Я спокійно ходжу з донею в магазин чи на прогулянку, не ношу її на руках, а воджу за ручку. Я бачу, що на мою особливу доню дивляться люди, і більше не боюсь цих поглядів. Я знаю і вірю, що у нас в вийде!"

До заходу долучилися зіркові гості. Так разом із "сонячними" дітьми переможців турніру нагороджувала ведуча програми "Футбол NEWS" та авторського проекту "Моя гра" на телеканалах "Футбол 1"/"Футбол 2" Алла Бублій.

Переможцями цьогорічного турніру стали:

"Золотий дивізіон": І місце – FC SKODA, ІІ місце – Windrose, ІІІ місце – Infopulse.

"Срібний дивізіон": І місце – Ашан, ІІ місце – Syngenta , ІІІ місце – ОМП.

Володарями "Кубку престижу" стала команда компанії Райфайзен Банк Аваль.

Зараз ви читаєте новину «Міні-футбольній турнір у Києві дав надію і гроші дітям із синдромом Дауна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути