Ексклюзиви
субота, 28 лютого 2015 18:48

"Ми дуже швидко бігли, не оглядаючись назад" - фанат "Генгама"

"Ми дуже швидко бігли, не оглядаючись назад" - фанат "Генгама"
ua.tribuna.com

Сільвен Ле Бозек (Sylvain Le Bozec) - один з нечисленних ультрас французького "Генгама", які приїхали у Київ підтримати свою команду. Вболівальник розповів "L'Equipe" свою версію подій, які трапилися наприкінці матчу 1/16 фіналу Ліги Європи проти "Динамо".

"Все почалося з того, що один чи двоє фанатів "Динамо" спустилися зі своєї трибуни на бігові доріжки. Їх намагались зупинити стюарди. Тоді ще кілька вболівальників, яким це не сподобалось, залишили трибуну. Всього близько 300 фанатів "Динамо" направилися в наш бік. Було очевидно, що вони хочуть битися.

Мій друг Антоніо закричав: "Нам треба бігти!". Ми хотіли якнайшвидше залишити стадіон, тому бігли дуже швидко метрів 500, не оглядаючись назад. Ми побоювались, що ці хлопці будуть нас переслідувати. Коли ми зупинилися я вже був увесь мокрий. На щастя, за нами ніхто не гнався. Те що відбулося на стадіоні - це неприйнятно. Я боявся за своє життя", - зізнався фанат.

За однією з версій українських журналістів, причиною сутички могло стати бажання місцевих фанатів здобути "трофей" — прапор чи банер ультрас команди суперника. Французи залишали свій сектор не з порожніми руками, а забрали всю свою атрибутику. До кінця матчу вони на стадіон так і не повернулися.

За іншою версією, українських фанатів міг спровокувати прапор Росії/ДНР/Новоросії. Або вони могли переплутати російський триколор з французьким.

"Офіційно заявляємо, що засуджуємо такі безпідставні провокації, що б не було їх причиною. Особи, що своїми діями втягують у біганину на доріжках інших, повинні розуміти, що отримають адекватну реакцію від колективу на свою безвідповідальну поведінку", - написали у соцмережах після матчу вболівальники, які базуються на 21-му секторі.

"Я злякався за наших фанатів, але не за себе чи гравців, - сказав на післяматчевій прес-конференції наставник "Генгама" Жослен Гурвеннек. - Також я думав про вболівальників "Сент-Етьєна", які постраждали у центрі Києва".

Нападник "Генгама" Клаудіо Бовю подякував голкіперу "Динамо" Олександру Шовковському, який зробив все, щоб заспокоїти фанатів. СаШо, який просив вболівальників прийти і підтримати команду у важливому матчі, напевне, і подумати не міг, що рятуватиме стюарда від розгніваних фанатів.

Напередодні матчу президент "Генгама" в інтерв'ю Gazeta.ua розповів, чому не рекомендував своїм уболівальникам їхати у Київ на матч. Зізнався, що можливо, вчинив, помилку, адже його тут дуже гостинно прийняли. Просив написати, що французи люблять і поважають українців. Додав, що у нього працює українка — допомагає з дітьми.

Очевидно, що витівка українських вболівальників його дуже розізлила, оскільки після матчу Бертран Депля був дуже різким.

"Я побачив вовків, які прагнули крові. Вони хотіли битися і, можливо, навіть вбити наших прихильників", - сказав президент "Генгама".

Також Депля звинуватив офіційних представників "Динамо" у розпалюванні агресії, пропаганді націоналізму і запитав УЄФА, як можна проводити матчі в країні, в якій іде війна.

Поки невідомо, яке покарання отримає клуб від УЄФА. Президент "Динамо" Ігор Суркіс сподівається, що все обмежиться штрафними санкціями.

Дуже хочеться вірити, що у матчах "Динамо" і "Дніпра" проти "Евертона" та "Аякса" нікому нічого не привидиться на гостьових фан-секторах.

Зараз ви читаєте новину «"Ми дуже швидко бігли, не оглядаючись назад" - фанат "Генгама"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути