пʼятниця, 27 травня 2016 10:55

Матч Україна - Македонія стане офіційним дебютом Головка у "молодіжці"
9

Фото: Ірина Козюпа

Сьогодні молодіжна збірна України зіграє проти Македонії в матчі кваліфікації на Євро-2017. Зустріч пройде у Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського. Поєдинок стане офіційним дебютом для наставника "молодіжки" Олександра Головка.

"Я - звичайна людина, тому також хвилююся, - сказав Олександр Борисович журналістам на передматчевій прес-конференції. - Зайшов у роздягальню і багато що згадалося. Якщо я скажу, що ставлюся до цього матчу, як до звичайного, то я збрешу. Це дуже пам'ятний і ключовий для мене поєдинок".

Головко прийняв молодіжну збірну після Сергія Ковальця. Ситуація команди у відборі доволі плачевна — передостаннє місце у турнірній таблиці (всього шість команд). Після п´яти зіграних матчів у синьо-жовтих всього чотири очки. Але надія на успішне завершення відбору є.

"Ми будемо готуватися до кожної гри і гратимемо тільки на перемогу. У нас нема іншого виходу. Але не все залежить від нас. Потрібно, щоб французи та ісландці (лідери групи) втрачали очки.

Македонія - третя команда у групі. Якщо ми з чотирма очками продовжуємо боротьбу за вихід на Євро, то наш суперник тим більше налаштовується на перемогу.

Нам протистоятиме дуже міцна і непоступлива команда, яка всі 90 хвилин бореться на полі . Македонці грамотно обороняються і практично не дають вільного простору. Суперник сильний фізично. Одним складом вони гратимуть вже шосту чи сьому гру поспіль. Матч буде дуже складним", - зазначив Олександр Борисович.

ФФУ визначилася з новим наставником молодіжної збірної України

У складі нашої молодіжки чимало кадрових втрат. Зокрема, не допоможе команді півзахисник російської "Уфи" Олександр Зінченко.

"Віктор Коваленка та Іван Петряк зараз знаходяться у розташуванні національної збірної України. Зінченко отримав неприємну травму, яка не дозволила йому взяти участь в останніх матчах чемпіонату Росії. Він поїхав до Москви на обстеження. Я йому зателефонував і сказав, що ми на нього розраховуємо вже восени.

Також не зіграють Андрій Борячук (пошкодив коліно), В´ячеслав Кабаєв (застуда), Дмитро Хльобас, Ігор Харатін та Владлен Юрченко.

Із завтрашнього дня ми почнемо будувати нову команду. Вона складатиметься з хлопців 96-го і 97-го років народження. Наше стратегічне завдання - підготовка до Олімпіади-2020", - окреслив завдання на майбутнє Головко.

Наставника супроводжував захисник Олександр Сваток, який пообіцяв зробити все, щоб дебют Олександра Борисовича вийшов вдалим.

"Ми хочемо виграти матч. Всі розуміють, що це вирішальна гра. Постараємось нав'язати суперникові свою гру. Проблем із зіграністю немає. Все буде добре", - сказав Сваток.

Після прес-конференції команда провела тренування на полі стадіону "Динамо". Все заняття зробили відкритим для преси.

Початок матчу Україна — Македонія о 19:00. Вболівальники, які прийдуть на стадіон мають шанс виграти путівку на матч збірної України на Євро-2016 у Франції.

Зараз ви читаєте новину «Матч Україна - Македонія стане офіційним дебютом Головка у "молодіжці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути